Fidel Castro, apariţie rară în public după o pauză de un an FOTO

Fostul preşedinte cubanez Fidel Castro, în vârstă de 88 de ani, a apărut în public luni pentru prima dată după mai mult de un an, întâmpinând o delegaţie din Venezuela.

04 apr. 2015, 19:34

Aceasta a fost prima apariţie a fostului dictator în afara locuinţei după ce Cuba a convenit în decembrie să-şi normalizeze relaţiile cu Statele Unite, potrivit CBC.

Presa oficială a prezentat întâlnirea abia după cinci zile, a arătat imagini cu Fidel Castro care a strâns mâna oaspeţilor venezuelani prin fereastra vehiculului său, purtând o şapcă de baseball şi o geacă. El s-a întâlnit timp de 90 de minute, la o şcoală, cu 33 de venezuelani care se aflau într-o misiune de solidaritate în Cuba.

Citeşte şi Cuba: Primele fotografii cu Fidel Castro după şase luni

Fidel este plin de vitalitate„, a scris ziarul Juventud Rebelde.

Fidel Castro a fost văzut în public ultima oară pe 8 ianuarie 2014, la inaugurarea unui centru cultural din Havana. Fidel Castro s-a retras temporar de la putere în 2006, din motive de sănătate, iar în 2008 a renunţat definitiv şi i-a predat conducerea fratelui său Raul. Chiar dacă Fidel publică articole într-un ziar şi primeşte demnitari acasă, el apare rar în public.