Fidel Castro, de nerecunoscut. Cum arată fostul preşedinte al Cubei la 86 de ani FOTO

Fidel Castro a ajuns un bătrânel gârbovit şi imaginea lui de acum abia dacă mai aminteşte de figura revoluţionarului aprig, gata să se ia în piept cu toată lumea pentru ţara lui.

14 ian. 2013, 18:31

În vârstă de 86 de ani, Fidel Castro s-a întâlnit zilele trecute cu preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez. Slăbit şi împuţinat de trecerea anilor, fostul preşedinte al Cubei a schimbat câteva cuvinte cu şefa statului argentinian. La întâlnire au fost prezenţi şi preşedintele în funcţie al Cubei, Raul Castro, şi soţia lui Fidel, Dalia Soto del Valle.

Cristina Fernandez s-a deplasat la Havana pentru a-l susţine pe preşedintele venezuelean Hugo Chavez, aflat sub supraveghere medicală după ce, operat de cancer luna trecută, în Cuba, s-a ales cu o infecţie respiratorie. Potrivit autorităţilor venezuelene, Chavez răspunde bine la tratament.

Îmbătrânit şi slăbit, Fidel Castro apare periodic în presă, pentru a contracara zvonurile privind starea sa precară de sănătate. În urmă cu câteva luni, s-a zvonit că fostul preşedinte cubanez ar fi suferit un atac cerebral şi ar fi pe moarte, însă la scurt timp el însuşi a apărut pentru a infirma aceste informaţii.