FIESTA începe sângeros: Cinci oameni au fost răniţi de tauri la tradiţionala sărbătoare San Fermin VIDEO

Cinci persoane au fost rănite luni, în timpul primei curse cu tauri a Sărbătorilor San Fermin din oraşul spaniol Pamplona, informează agenţiile internaţionale de presă.

07 iul. 2014, 15:29
FIESTA începe sângeros: Cinci oameni au fost răniţi de tauri la tradiţionala sărbătoare San Fermin VIDEO

La startul evenimentului au fost prezenţi 200 de mii de spanioli, dar şi turişti, dornici de senzaţii tari. Cinci persoane au fost rănite în timpul cursei cu tauri din prima zi a Sărbătorilor San Fermin din Pamplona. Un bărbat în vârstă de 52 de ani a suferit răni abdominale după ce a fost luat în coarne de un taur, iar alţi patru au suferit contuzii.

Festivalul de nouă zile, devenit faimos în întreaga lume datorită romanului ‘Fiesta’ publicat în 1926 de Ernest Hemingway este dedicat patronului spiritual al provinciei Navarra. Se aşteaptă ca anul acesta să atragă aproape 1 milion de vizitatori, scrie DPA, potrivit Agerpres.

În fiecare dimineaţă a festivalului, sute de participanţi, înarmaţi doar cu ziare împăturite, fug în faţa unor tauri de 500 de kilograme, lăsaţi liberi pe îngustele străzi din centrul Pamplonei, pe un traseu care se termină în arena unde seara au loc coridele.

Vezi şi Imagini horror într-o arenă de corida. Capul unui tânăr este sfârtecat de un taur VIDEO

Edilii oraşului au introdus în acest an un nou cod de conduită pentru participanţi, care interzice aprinderea de pocnitori sau participarea la cursa cu tauri în stare de ebrietate.

Fiesta de San Fermin din 2014 va cuprinde 443 de evenimente programate de primăria oraşului, care a alocat în acest scop un milion de euro, scrie EFE. Deşi mereu se înregistrează victime, e greu de explicat în cuvinte, chiar şi pentru spanioli, entuziasmul celor care îndrăznesc să se lase fugăriţi de taurii furioşi.