FIFA a decis în cazul Emiliano Sala. Suma pe care Cardiff City trebuie să o plătească lui FC Nantes

Emiliano Sala a decedat pe 21 ianuarie 2019 intr-un accident aviatic, la doar 28 de ani.  Atacantul tocmai se transferase de la FC Nantes la Cardiff City, devenind cel mai scump transfer din istoria galezilor, 17 milioane de euro.

30 sept. 2019, 18:47
FIFA a decis în cazul Emiliano Sala. Suma pe care Cardiff City trebuie să o plătească lui FC Nantes

Emiliano Sala a semnat contractul cu echipa din Tara Galilor pe 19 ianuarie si a plecat inapoi in Franta pentru a-si lua ramas bun de la fostii colegi si pentru a mai rezolva cateva lucruri. Pe 21 ianuarie a decis sa revina la Cardiff cu un avion privat de mici dimensiuni, insa acesta s-a prabusit in Canalul Manecii, lasand in urma o adevarata tragedie.

Emiliano Sala a fost otrăvit înainte de a muri în accidentul de avion

Cardiff nu a mai fost de acord sa plateasca suma de transfer pentru jucator din cauza circumstantelor dubioase in care a avut loc accidentul si cei de la FC Nantes au deschis un proces. FIFA a luat o decizie si i-au obligat pe galezi sa plateasca 6 milioane de euro in schimbul lui Emiliano Sala, suma care reprezinta prima transa din transfer.

Cardiff a motivat ca nu trebuie sa plateasca intreaga suma de transfer de 17 milioane de euro, deoarece Emiliano Sala nu era oficial jucatorul clubului cand a decedat.

Cluburile au dreptul sa conteste decizia in urmatoarele 10 zile.