Fii atentă la aceste simptome. Pot semnala CANCER

Genele, viciile, precum alcoolul și fumatul, E-urile, aditivii și conservanții alimentari, radiațiile și expunerea îndelungată pe timp de vară la radiațiile ultraviolete sunt doar câțiva dintre factorii care contribuie la declanșarea multor tipuri de cancer.

23 mart. 2016, 10:55
Fii atentă la aceste simptome. Pot semnala CANCER

Iată care sunt simptomele care trebuie să ne trimită la medic!
Orice formă de cancer se manifestă prin apariția multiplicării anormale și necontrolate a uneia sau mai multor celule. În stadiu incipient, această boală gravă nu are simptome clare, însă cu cât evoluează spre stadiile II și III, semnele sunt evidente și nu trebuie ignorate.

Slăbești mult în timp scurt

Când cineva pierde rapid în greutate, fără să țină vreo cură de slăbire, poate avea o problemă gravă de sănătate, cum este cancerul. Slăbitul brusc reprezintă unul dintre semnele care anunță prezența unui cancer mai ales de tip gastrointestinal. Însă, poate fi vorba și de o dereglare tiroidiană, cum este hipertiroidismul, dar și tuberculoză și HIV.

Ai tuse seacă și răgușeală

Aceste simptome de tuse seacă și răgușeală sunt clasice pentru viroze, dar dacă în urma unui tratament mai puternic, cu antibiotice, tusea nu se vindecă, poate fi semn de complicație.
E posibil să fie nevoie să faci anumite investigații suplimentare, pentru ca nu cumva să fie vorba despre un cancer faringian sau pulmonar. Dacă mai apar și dureri de gât, care nu trec cu niciun chip, înghiți cu dificultate și în salivă ai găsit urme de sânge, este obligatoriu să mergi la medic.

Sângerări anormale

Dacă ai sângerări și între menstruații sau după menopauză, să știi că nu e semn bun. Aceste sângerări anormale pot semnala prezența unor cancere ca cel de endometru sau cel ovarian.
De asemenea, poate fi vorba despre cancerul de col uterin, care poate apărea și prin sângerare vaginală după contactul sexual. Tot în cazul cancerului de col, menstruația poate fi mai abundentă decât de obicei.

Prezența unor noduli

De regulă, o umflătură apărută pe corp poate fi suspectă de cancer. Dar nu orice nodul este și malign, mai ales cel care apare la sân. Diferența între tumorile benigne ale sânului și cele maligne este că cele din urmă nu sunt bine delimitate, adică au o formă anormală și modificări ale texturii pielii.

Atenție! O umflătură în zona gâtului poate semnala un cancer tiroidian.

Te confrunți cu dereglări digestive
Suferi din cauza balonării, ai indigestie și dureri abdominale? Acestea sunt câteva din simptomele cancerului ovarian, însă poate fi vorba și de cancer pancreatic, care se manifestă tot cu dureri abdominale, constipaţie, diaree şi balonare.

De asemenea, și cancerul gastric și cel de colon se pot manifesta cu diaree, constipație sau scaun cu sânge.

Citeşte şi Simptomele necunoscute ale cancerului uterin