Fiica lui Bercea Mondial: Mircea Băsescu S-A OFERIT să intervină pentru tata. Ce se întâmplă AZI în acest caz

Fiica lui Bercea Mondial face noi dezvăluiri incendiare în scandalul de şantaj. Izaura susţine că Mircea Băsescu a fost cel care s-a oferit să-l scoată pe interlop din puşcărie.

15 iul. 2014, 05:32
Fiica lui Bercea Mondial: Mircea Băsescu S-A OFERIT să intervină pentru tata. Ce se întâmplă AZI în acest caz

Izaura Anghel, fiica interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, spune că Mircea Băsescu l-ar fi trimis la fratele său pe Marian Căpăţână să ceară bani pentru a interveni în favoarea tatălui lor.

„Eu nu ii dadeam banii astia lui Mircea Basescu daca nu venea Marian Capatana la noi. Nu ne-am dus noi la el sa spunem «nasule, intervino tu sa-l scapi pe tata». Nu aveam curajul sa incercam sa spunem noi vorba asta pentru ca el era frate de presedinte, nu indrazneam”, a povestit Izaura Anghel, la Antena 3.

„S-a judecat mentinerea lui tata in ziua aia si a ramas in pronuntatee si il suna Marian Capatana pe frate-miu sa se intalneasca cu el si ne-a spus ca l-a trimis Mircea Basescu la noi ca sa intervina pentru tata, pentru suma de 600.000 de euro”, a menţionat fiica lui Bercea Mondial.

Cererea de revocare a măsurii arestării preventive depusă de Mircea Băsescu se judecă marţi la Tribunalul Bucureşti, transmite Agerpres.

Luni, Mircea Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Sursa citată precizează că, din suma totală de 600.000 de euro remisă lui Marian Căpăţână, fratele preşedintelui a primit 250.000 de euro.

‘Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, Marian Căpăţână şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la denunţător. După pronunţarea hotărârii de condamnare din 22 februarie 2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de Mircea Băsescu, denunţătorul şi membrii familiei sale au pretins restituirea banilor daţi inculpaţilor. În acest sens, până la 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite diferite alte sume de către Marian Căpăţână’, susţin procurorii.

DNA precizează că, deşi cei doi au restituit o parte din banii primiţi, aceştia l-au asigurat în continuare pe Florin Anghel că vor continua demersurile, respectiv folosirea influenţei în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova.

În 28 februarie 2012, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrată cererea de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Craiova, cerere formulată de către Sandu Anghel. La 21 martie 2012 s-a respins cererea de suspendare a judecării cauzei şi s-a acordat un nou termen, 25 aprilie 2012, când s-a dispus respingerea cererii de strămutare.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu a fost arestat, alături de Marian Căpăţână, în 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti.