Fiica lui Iosif Rotariu a fost internată într-un spital din Franţa. Va fi operată pentru a 42-a oară

Kassandra Rotariu are 11 ani, iar în urmă cu şapte ani a fost diagnosticată cu osteomielită, o boală care i-a tocat articulaţiile. Până acum a suferit 41 de intervenţii chirurgicale, iar părinţii au cheltuit pe protezele de la mâini şi de la picioare, peste 200.000 de euro, bani strânşi şi din donaţii.

13 oct. 2016, 07:09
Fiica lui Iosif Rotariu a fost internată într-un spital din Franţa. Va fi operată pentru a 42-a oară

Fostul fotbalist al Stelei şi al echipei naţionale, Iosif Rotariu, şi soţia sa, Dana, au adoptat-o pe Kassandra în urmă cu 7 ani. Viaţa micuţei fusese distrusă de bunica sa, care a ars-o cu ţigara şi a aruncat-o de la etajul trei. Familia Rotariu s-a luptat în toţi aceşti ani să-i redea Kassandrei o viaţă normală şi chiar au reuşit, numai că boala a măcinat-o permanent pe fetiţă. Nu mai puţin de 41 de operaţii a suferit până acum şi se pregăteşte de cea de-a 42-a

Suntem în Strasbourg, tocmai ce am ieşit de la medic. Kassandra este bandajată la mâna dreaptă şi nu are voie să o mişte până pe 4 noiembrie, când va fi programată la operaţie. Doctorii îi vor reface umărul şi cotul, dar ea nu are nici claviculă. Trebuie să o operăm de urgenţă, ca să îi schimbăm proteza de la mână, pentru că are dureri mari„, a declarat Dana Rotariu, pentru click.ro.

Ea se teme ca nu cumva anesteziile repetate să-i pună fetei viaţa în joc: „Ştiu că anesteziile nu sunt sănătoase, dar fără ele nu se poate. Fiecare operaţie durează câte cinci-şase ore. Prima noapte este mai grea, apoi durerile mai scad în intensitate, căci e trecută pe morfină. Este mică şi nu prea înţelege, noi o încurajăm că se va face bine.

Când o să împlinească 12 ani, Kassandra va avea nevoie de proteză şi la picior. Cu şcoala mai rămâne în urmă. Nu poate să scrie, pentru că stă bandajată cu un corset la mână, iar la tablă nu a scris niciodată, deoarece nu are cot. Mi-au spus profesorii că mai ridică mâna, ca să răspundă, fără să conştientizeze că are probleme„.