Fiii demnitarilor ucraineni, voluntari în luptele din estul ţării

Fiii principalilor demnitari ai Ucrainei au plecat voluntari în luptele din estul ţării. Fiul cel mare al lui Poroşenko, Alexei (29 de ani), s-a deplasat în Donbas pentru a participa la luptele din această regiune.

19 sept. 2014, 08:50
Fiii demnitarilor ucraineni, voluntari în luptele din estul ţării

Fiii principalilor demnitari ai Ucrainei, inclusiv unul din băieţii preşedintelui Petro Poroşenko, luptă ca voluntari în confruntările cu separatiştii proruşi din estul ţării. Faptul că fiul cel mare al lui Poroşenko, Alexei (29 de ani), s-a deplasat în Donbas pentru a participa la luptele din această regiune a fost confirmat de însuşi preşedintele ucrainean într-un interviu pentru CNN, cu prilejul vizitei sale din aceste zile în SUA, scrie newsru.com.

Potrivit liderului de la Kiev, fiul său Alexei, deputat în Consiliul regional din Viniţia, s-a deplasat în zona confruntărilor din estul ţării din propria sa voinţă şi conduce acolo o unitate de artilerie. Prezenţa lui în zona de conflict constituie un motiv în plus pentru a face tot posibilul ca pacea să se instaleze în estul ţării, a subliniat Poroşenko în interviul menţionat, dezminţind informaţiile apărute în ultima vreme în presă conform cărora Alexei s-ar afla la Londra şi nu în Donbas.

Citeşte şi Poroşenko, acuzat că a CAPITULAT în faţa separatiştilor

Preşedintele ucrainean, miliardarul Petro Poroşenko, şi soţia sa Marina au împreună patru copii – două fete şi doi băieţi. Alexei şi-a făcut studiile la Eton, Oxford, precum şi la London School of Economics. El este căsătorit şi are un fiu.

Alături de Alexei Poroşenko, în zona de conflict din estul separatist al Ucrainei se află ca voluntari şi copiii altor înalţi funcţionari ucraineni, precum fiul ministrului de interne Arseni Avakov, cel al deputatului Anatoli Griţenko, fost ministru de externe, fiul lui Iuri Luţenko, fost ministru de interne, în prezent consilier al preşedintelui. În rândurile forţelor Kievului este prezent şi fiul fostului ministru al apărării Mihail Koval, în prezent adjunct al secretarului Consiliului pentru securitate şi apărare naţională.

Anterior, societatea civilă a criticat absenţa fiilor de demnitari din rândul forţelor guvernamentale care luptă împotriva rebelilor proruşi, în contextul în care mai mulţi tineri şi-au pierdut viaţa în aceste confruntări.