Film controversat, care „poate determina oamenii să-şi piardă credinţa budistă”, interzis în Thailanda VIDEO

Comisia pentru Proiecţii de Film și Media din Thailanda a interzis filmul „Arbat" din motive religioase, scrie presa internațională. Guvernul thailandez a oprit lansarea filmului „Arbat", un film realizat la nivel local, ce era programat pentru intrarea în cinematografe la sfârșitul acestei săptămâni.

15 oct. 2015, 11:21
Film controversat, care „poate determina oamenii să-şi piardă credinţa budistă”, interzis în Thailanda VIDEO

Ministerul Culturii a declarat acum două zile că a interzis filmul pentru că era lipsit de respect faţă de călugări și novici. Filmul, regizat de Kanittha Kwunyoo, spune povestea unui tânăr care este forțat de tatăl său să devină călugăr. Tânărul dezvoltă ulterior o relație intimă cu o fată din sat. Producătorul şi distribuitorul Sahamongkolfilm a anulat rapid vizionarea de presă programată pentru marți și a sistat lansarea comercială planificat pentru joi, 15 octombrie. Îi este permis să contesta interdicția, potrivit Cinemagia.

Citeşte şi Povestea tinerei care s-a născut fără picioare. Tânăra câştigă 1.000 de dolari pe zi FOTO

După ce trailerul filmului a fost lansat luna trecută, grupurile de protest au scris ministerului solicitând interzicerea acestuia, pe motiv că reprezentările filmului pot determina oamenii să-și piardă credința budistă. Ministerul a oferit ulterior patru motive pentru interzicerea filmului: reprezentarea unor călugări angajaţi în comportament violent, călugări consumând alcool, călugări implicaţi în relații sexuale, imagini care sunt lipsite de respect față de Buddha. Trei dintre acestea contravin celor cinci precepte centrale ale budismului. Ministerul a declarat că interdicția ar putea fi retrasă dacă s-ar face modificările necesare în film.

Cu toate acestea, mass-media thailandeză publică în mod regulat materiale despre călugări care au făcut averi personale uriaşe din serviciile lor religioase, au devenit vedete și au dus o viață decadentă şi materialistă.