Filmul complet al scandalului din trafic dintre vatman şi şofer. De ce a fost amendat conducătorul auto cu 2.230 lei VIDEO

Poliţia Rutieră s-a autosesizat şi a deschis dosar penal pentru distrugere pe numele vatmanului care a lovit intenţionat un BMW, pe linia de tramvai, la o intersecţie semaforizată. Şoferul autoturismului a primit şi el o amendă consistentă, de 2.230 lei, care a mirat pe mulţi prin mărimea ei.

06 ian. 2020, 12:25
Filmul complet al scandalului din trafic dintre vatman şi şofer. De ce a fost amendat conducătorul auto cu 2.230 lei VIDEO

În spaţiul public a apărut iniţial fragmentul de filmare în care tramvaiul loveşte autoturismul la intersecţia de la Piaţa Chirigii, dar incidentele nu s-au oprit aici. Şoferul a pornit în urmărirea vatmanului şi i-a cerut acestuia socoteală într-una dintre staţii. Cei doi şi-au adresat înjurături, şoferul încercând să ajungă la vatman şi bătând cu pumnii în uşă, însă acesta nu a deschis şi a stat baricadat înăuntru.

De altfel, tocmai în această a doua parte a filmuleţului se regăseşte explicaţia amenzii colosale. Conform Codului Rutier, gesturile obscene şi înjurăturile adresate celorlalţi participanţi la trafic sunt încadrate la contravenții în Codul Rutier și sunt sancționate cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni. Cei care își pierd cumpătul și încalcă prevederile riscă să primească o amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei. Şoferul din imagine a fost amendat cu 2.230 lei.