Filmul horror „Cartea morţilor” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul horror "Cartea morţilor/ Evil Dead" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Acesta a obţinut în primul weekend de proiecţii încasări de 26 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

08 apr. 2013, 09:20
Filmul horror „Cartea morţilor” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul horror „Cartea morţilor” este un remake al filmului cult regizat de Sam Raimi în 1981 prezintă povestea unui grup de prieteni, care se văd nevoiţi să lupte din toate puterile după ce realizează că sunt urmăriţi de demoni într-o pădure.

Filmul de animaţie „Croods”, care beneficiază de vocile unor actori cunoscuţi precum Nicolas Cage şi Emma Stone şi prezintă odiseea unei familii din preistorie care încearcă să îşi asigure supravieţuirea, se află pe locul al doilea, cu încasări de 21,1 milioane de dolari.

Filmul de acţiune „G.I. Joe: Represalii/ G.I. Joe: Retaliation”, al doilea din franciza „G.I. Joe”, inspirată dintr-o serie de benzi desenate americane, ai cărei eroi au fost transformaţi şi în jucării, se află la egalitate pe locul al doilea, cu 21,1 milioane de dolari.

Versiunea 3D a filmului „Jurassic Park a debutat pe locul al patrulea. Beneficiind de un relief în trei dimensiuni şi de o paletă de culori modernizată, acest film regizat de Steven Spielberg a obţinut încasări de 18,2 milioane de dolari.

Thrillerul „Cod Roşu la Casa Albă/ Olympus Has Fallen” a coborât o poziţie, până pe locul al cincilea, şi a obţinut încasări de 10,04 milioane de dolari. Scenariul acestui film de acţiune, care include multe scene spectaculoase, cu Aaron Eckhart în rolul preşedintelui american şi cu Gerard Butler în rolul unui fost agent secret, este construit în jurul unui atac nord-corean fictiv asupra Casei Albe.

Filmul „Tyler Perry’s Temptation: Confessions of a Marriage Counselor”, care prezintă abaterile de conduită ale unei specialiste în consiliere conjugală, a coborât trei locuri, până pe poziţia a şasea, cu încasări de 10 milioane de dolari.

Filmul „Grozavul şi puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful”, o superproducţie a studiourilor Disney, a pierdut alte două poziţii şi a coborât pe locul al şaptelea, cu încasări de 8,1 milioane de dolari. Cu un buget de producţie estimat la 200 de milioane de dolari, acest film SF i-a atras pe spectatori în sălile de cinematograf din Statele Unite şi Canada graţie unei distribuţii de zile mari, în care strălucesc Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams şi Mila Kunis. Filmul prezintă aventurile lui Oscar Diggs, un magician de circ lipsit de anvergură, care pleacă la bordul unui balon cu aer cald din Kansasul său natal şi prăfuit pentru a se stabili în extravagantul Tărâm al lui Oz, unde pretinde că este marele magician aşteptat de toţi locuitorii acelei ţări.

Filmul „Gazda/ The Host”, adaptat după romanul omonim scris de Stephenie Meyer, autoarea celebrei saga „Amurg” („Twilight”), cu Saoirse Ronan şi Diane Kruger în distribuţie, a coborât pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,2 milioane de dolari.

Thrillerul „The Call”, regizat de Brad Anderson, a coborât două poziţii, până pe locul al nouălea, cu încasări de 3,5 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile unei operatoare de la serviciul de urgenţă al poliţiei americane, interpretată de Halle Berry, după ce preia un apel telefonic de la o adolescentă ameninţată de un criminal în serie.

Comedia „Admission”, cu Tina Fey şi Paul Rudd, încheie topul zece al peliculelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 2 milioane de dolari.