Filmul morţii campionului naţional la atletism, Ştefan Pavel

În timpul audierilor, Vasilică Baciu a recunoscut comiterea fap­tei. Ştefan Pavel avea 26 de ani el fiind fost campion naţio­nal la atletism şi medaliat cu bronz la Campionatele Euro­pene.

07 ian. 2014, 07:20
Filmul morţii campionului naţional la atletism, Ştefan Pavel

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au trimis în judecată bărbatul care în toamna anului trecut a provocat moartea atletului Ştefan Pavel. Vasilică Baciu, de 30 de ani, este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Potrivit actului de acuzare, pe 21 septembrie 2013, în jurul miezului nopţii, agresorul s-a întâlnit împreună cu alţi cinci prieteni în clubul Skin din Iaşi acolo unde au consumat vodcă până la 3.00. Ulterior, grupul s-a îndreptat spre clubul Artemis, de pe Elena Doam­na. În jurul orei 4.30, Vasi­lică Baciu s-a întâlnit cu fostul atlet de performanţă Ionel Ştefan Pavel, cu care, potrivit rechizitoriului, se cunoştea din copilărie, scrie Ziarul de Iaşi.

„Cel mai probabil pe fondul con­sumului de alcool, între inculpat şi victimă a izbucnit o ceartă, cel din urmă scuipându-l pe inculpat. Pentru a preîn­tâmpina o altercaţie, agentul de pază i-a despărţit şi a aplanat conflictul dintre cei doi”, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal. Ulterior, Ştefan Pavel ar fi ieşit afară din local fiind urmat de Vasilică Baciu care, din pragul uşii, l-a lovit în zona picioarelor. Victima l-a îmbrâncit pe Baciu care, mai apoi, l-a lovit puternic cu pumnul în zona feţei. Ştefan Pavel a căzut şi s-a lovit cu capul de pavaj rămânând inconştient. Lovitura agresorului a fost atât de puternică încât acesta a căzut pe caldarâm ulterior. După ce s-a ridicat, Baciu a încercat să-i acorde primul ajutor lui Pavel între timp fiind solicitată şi o ambulanţă. Victima a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie, unde a decedat pe 4 octombrie.