Filmul „Ouija”, în fruntea box-office-ului nord american

Pelicula "Ouija", un horror despre o placă vorbitoare cu lumea celor morţi, a ocupat prima poziţie în box-offfice-ul nord american, cu încasări de 20 milioane de dolari, încă din primul weekend, detronând "Fury", scrie agenţia Reuters.

27 oct. 2014, 08:21
Filmul „Ouija”, în fruntea box-office-ului nord american

Realizat cu un buget redus de către Universal Pictures, „Ouija” a captat publicul nord-american cu o săptămână înainte de Halloween. Filmul spune povestea unui grup de tineri care ajung în lumea spiritelor căutând răspunsuri privind moartea misterioasă a prietenei lor. Folosind placa Ouija („placa spiritelor” sau „planşeta vorbitoare”), aceştia încep să comunice cu lumea celor morţi, intrând într-o adevărată aventură pentru supravieţuire.

Placa Ouija este marcată cu litere, cifre şi alte simboluri şi foloseşte o planşetă (o piesă mică din lemn în formă de inimă) sau un indicator mobil pentru a indica mesajul unui aşa-zis spirit pe placă în timpul unei şedinţe de spiritism. Oamenii de afaceri Elijah Bond şi Charles Kennard au avut ideea brevetării unei astfel de plăci, patentul fiind înregistrat la 28 mai 1890.

Citeşte şi Totul despre SPIRITISM. Cum să comunici cu spiritele celor morţi. Metodele folosite

Thriller-ul de acţiune „John Wick” cu Keanu Reeves în rolul unui asasin dornic de răzbunare a avut de asemenea un weekend de debut excelent, ocupând poziţia a doua cu 14,2 milioane de dolari, potrivit estimărilor realizate de Rentrank.

Povestea echipajului de pe un tanc condus de sergentul Wardaddy (Brad Pitt) în timpul luptelor din cel de-Al Doilea Război Mondial, „Fury”, a ajuns pe locul al treilea cu 13 milioane de dolari, în scădere cu 45,2 faţă de weekendul precedent, însă per total acumulând 46 de milioane de dolari în trei săptămâni de la lansare.

„Gone Girl”, cu Ben Affleck, a adunat 11,1 milioane de dolari, ocupând locul al patrulea, însă în patru săptămâni de la lansare a acumulat încasări totale de 124 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

„The Book of Life”, producţie a studiourilor Fox ocupă, s-a clasat pe locul al cincilea în al doilea weekend de la lansare, cu 9,8 milioane de dolari, înregistrând o scădere cu 42,45 faţă de săptămâna trecută, cu un total de 29,9 milioane.

Citeşte şi TOP 5 filme pe care trebuie să le vezi toamna