Filmuleţul devenit viral. Stela Popescu, monolog de excepţie despre problemele grave din învăţământ VIDEO

Actriţa Stela Popescu a reuşit să cuprindă într-un monolog toate probleme grave ale învăţământului românesc.

10 oct. 2015, 11:50
Filmuleţul devenit viral. Stela Popescu, monolog de excepţie despre problemele grave din învăţământ VIDEO

Stela Popescu a vorbit despre profesorii care refuză posturile la ţară, despre cadrele didactice nepregătite şi despre autorităţile care nu au bani pentru reparaţia şcolilor. Monologul face parte dintr-un rol pe care îl interpretează artista în cunoscutul serial Las Fierbinţi. „De unde să găsim cadre didactice de valoare care să vină la un post la ţară? Toţi pleacă la Bucureşti, nimeni nu mai vrea aici, am scris la inspectorat, la minister, am vorbit cu toţi colegi mei, nu sunt soluţii, de parcă aici nu ar fi copii de valoare”, îi spune Stela Popescu, în rol de directoare a şcolii, lui Firicel.

La noi, în afară de profesorul de istorie şi geografie, care e om cultivat şi cele două învăţătoare, n-avem nicun om calificat, încă pe una dintre ele abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia ca menajeră. Uneori, şi eu mă gândesc, de ce să-şi piardă viaţa aici, când se poate duce în Italia să îngrijească pe cineva p-acolo.

Lucrurile în ţara asta au luat-o pe drum greşit, copiii se strică repede, se repara greu, nu ştiu ce să zic, nu sunt bani, nu sunt bani, peste tot mi se apune aşa, se fac trotuare, coşuri de gunoi, dar bani pentru acoperiş la şcoală nu se găsesc. Nicăieri în Europa nu mai există să încălzeşti clasele cu lemne, copiii mă întreabă de ce e frig. Dumneata ai veni la şcoală dacă ţi-ar îngheţa picioarele?„, spune Stela Popescu.