FINALA NBA: Golden State i-a rezistat unui LeBron James fenomenal. Victorie dramatică, în prelungiri VIDEO

FINALA NBA. Golden State Warriors a câştigat primul meci al finalei Campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), impunându-se vineri dimineaţă, după prelungiri, cu 108-100, în fața lui Cleveland Cavaliers, în ciuda unei evoluţii excepţionale a starului LeBron James.

05 iun. 2015, 08:09
FINALA NBA: Golden State i-a rezistat unui LeBron James fenomenal. Victorie dramatică, în prelungiri VIDEO

FINALA NBA. Golden State Warriors, care dispută prima finală NBA din 1975, a preluat conducerea la general cu 1-0 şi îşi poate dubla avantajul în meciul al doilea, ce va avea loc duminică tot pe propriul teren.

Franciza californiană, cea mai bună echipă din NBA în sezonul regulat, şi-a pus la bătaie toate resursele pentru a o învinge pe Cavaliers, condusă magistral de LeBron James, autor a 44 de puncte, un nou record personal într-o finală NBA.

Cleveland Cavaliers, care dispută a doua finală din istoria sa și vizează un prim titlu, a avut 13 puncte avans (26-13) în primul sfert, dar Warriors a revenit și a restabilit egalitatea în repriza secundă. Cu 24 de secunde înainte de sirena de final, când scorul era 98-98, Cleveland a avut mingea de meci în mână, dar „King James”, care dispută a cincea sa finală consecutivă, a ratat aruncarea și a trimis cele două echipe în prelungiri.

Golden State Warriors s-a detaşat graţie celor patru aruncări libere consecutive reușite de Stephen Curry, cel mai bun jucător al sezonului, care a încheiat meciul cu 26 de puncte.

Rezumatul finalei: