Finală românească la Eurocupa de minifotbal. Românii au făcut spectacol în Italia, Danco Pro Bucureşti e câştigătoarea primei ediţii

Meci de senzație, în încheierea primei ediții a Cupei Europene la Minifotbal, care s-a desfașurat zilele acestea în Lignano, Italia.

16 sept. 2019, 11:11

Calificate în finală, Danco Pro București și Golden Boys Bacău au făcut un meci fără precedent în istoria competițiilor organizate de Federația Europeană de Minifotbal. În urma a 26 de lovituri de la 7 metri, echipa bucureșteană antrenată de selecționerul echipei naționale Doru Simon, a reușit să câștige finala competiției cu scorul final de 17-16 (d.p.). 

După expirarea timpului regulamentar de joc, cele două echipe se aflau la egalitate, 3-3. Partida a avut multiple schimbări de scor, Dancopro deschizând tabela în primele minute, prin golul marcat de jucătorul echipei naționale Șaron Chirică. Cu toate acestea, echipa bucureșteană s-a văzut condusă cu 3-1 de bacăuanii de la Golden Boys, când mai erau cinci minute de joc și deznodământul partidei era ușor de anticipat. 

Golurile înscrise pe final de Sebastian Vasile și veteranul Răzvan Radu au dus meciul la lovituri de la 7 metri, unde experiența și-a făcut simțită prezența, Dancopro câștigând primul trofeu european.

        Danco Pro București

  • vicecampioana națională, a jucat finala la Oradea contra argintului de la Liga Campionilor, Nova Vita Târgu Mureș 
     
  • participantă la ultimele două ediții de Champions League, anul trecut încheiind pe locul 4 la Terme Catez, în Slovenia 
     
  • din lot fac parte multiplii campioni europeni cu naționala României, Răzvan Radu și Mircea Popa, ultimul adăugat de la Juventus Sibiu, vicecampionii europeni de anul trecut din Ucraina: Sebastian Vasile, Toma Vincene, Șaron Chirică și Florin Matache, ultimul fiind și un portar bine cunoscut iubitorilor de fotbal din România din perioada petrecută la Dinamo, dar și fostul jucător al echipelor Steaua și Rapid, Stelian Stancu. Echipa este pregătită de directorul tehnic al echipei naționale, Tudor Simon.

    Golden Boys Bacău

    • fostă participantă la ediția din 2017 a Champions League, la Terme Catez, acolo unde a ajuns până în sferturi 
       
    • din lot face parte fostul jucător al naționalei României de minifotbal, Andrei Panainte