Finanţare publică nerambursabilă de până la 90 de milioane lei. Ce companii pot beneficia de fonduri

O companie poate beneficia de finanțare publică nerambursabilă în valoare de până la 90 de milioane de lei pentru investiții în departamentele de cercetare-dezvoltare, potrivit Ghidului unic pentru viitoarele apeluri în cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operațional Competitivitate 2014 - 2020, lansat în consultare publică de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

06 mart. 2015, 11:07
Finanţare publică nerambursabilă de până la 90 de milioane lei. Ce companii pot beneficia de fonduri

Schița Ghidului a fost lansată de MFE prin Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate 2014 — 2020 și Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, scrie Agerpres.

În ceea ce privește investițiile pentru departamentele de cercetare-dezvoltare ale întreprinderilor, valoarea finanțării publice nerambursabile, pentru un proiect, este cuprinsă între 4.500.000 lei și 90.000.000 lei.

Valoarea finanțării publice nerambursabile pe proiect nu va depăși 22,5 milioane lei în Municipiul București, 67,5 milioane lei în regiunea Vest și județul Ilfov, 90 milioane lei în celelalte regiuni ale României (Sud Est, Nord Est, Nord Vest, Centru, Sud Muntenia, Sud Vest). Valoarea totală a proiectului (costuri eligibile și neeligibile) nu poate depăși 225 milioane lei (50 milioane euro).

Citeşte şi Cum pot primi tinerii BANI NERAMBURSABILI de la stat pentru a demara o afacere