Finul lui Toni Greblă şi omul de afaceri Liviu Târşea, REŢINUŢI într-un dosar de evaziune fiscală

Ion Bîrcină, finul lui Toni Greblă, şi omul de afaceri Liviu Târşea au fost reţinuţi, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

31 mart. 2016, 20:47
Finul lui Toni Greblă şi omul de afaceri Liviu Târşea, REŢINUŢI într-un dosar de evaziune fiscală

Locuinţele lui Ion Bîrcină şi lui Liviu Târşea, fostul patron al firmei de pază G4S, au fost percheziţionate joi de anchetatori, potrivit news.ro.

Omul de afaceri Ion Bîrcină, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă, şi Liviu Târşea sunt vizaţi într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro.

Poliţiştii au făcut joi 23 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Galaţi, Gorj şi Argeş, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor firme şi la locuinţele unor persoane, inclusiv la firma de pază G4S, precum şi la locuinţa fostului patron Liviu Târşea.

Anchetatorii au dus la audieri 22 de persoane, printre care şi pe Ion Bîrcină.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aproximativ 3 milioane euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată”, arată Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, într-un comunciat de presă.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din IGPR, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, procurorii sunt sprijiniţi de ofiţerii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS), pentru că în cauză este vizat şi Liviu Târşea, fost ofiţer SPP, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Ion Bîrcină este judecat, din septembrie 2015, pentru cumpărare de influenţă, în dosarul în care este acuzat şi Toni Greblă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2015, Toni Greblă, senator şi, ulterior, judecător la Curtea Constituţională, a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale.