Dorin Chirtoacă, luat pe sus de forţele de ordine, la Chişinău. A sărit să-l bată pe Igor Dodon VIDEO

Fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nașul primului copil al Elenei Băsescu şi în prezent membru al partidului AUR, a încercat să blocheze marșul organizat duminică în capitala Republicii Moldova, de Partidul Socialiștilor și de Partidul Comuniștilor.

04 iul. 2021, 13:21
Dorin Chirtoacă, luat pe sus de forţele de ordine, la Chişinău. A sărit să-l bată pe Igor Dodon VIDEO

Reprezentanţii AUR, între care şi Dorin Chirtoacă, s-au aliniat într-un rând în fața coloanei de manifestanți a socialiștilor și comuniștilor și au întins un tricolor imens pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, din Chişinău, pentru a bloca marșul la care au participat peste 20.000 de susținători ai stângii.

La un moment dat, Dorin Chirtoacă a sărit violent către liderii celor două partide, Igor Dodon și Vladimir Voronin, care mergeau liniştiţi în mijlocul manifestanţilor. Chirtoacă și ceilalți reprezentanți ai AUR au fost luaţi pe sus de forţele de ordine şi nu au apucat să se apropie de cei doi foşti preşedinţi ai Republicii Moldova.

Protestatarii AUR s-au plâns că au fost stropiţi cu gaze lacrimogene, au fost bruscaţi şi că poliţiştii ar fi călcat tricolorul în picioare.

Citeşte şi Rusia ia forţat Republica Moldova sub „protectoratul” său. Moscova avertizează UE şi SUA să nu se mai amestece în problemele interne ale Chişinăului

La rândul său, liderul PSRM, Igor Dodon, a criticat acțiunea unioniștilor de la AUR catalogând-o ca fiind una provocatoare, după cum relatează Sputnik Moldova. El a subliniat că de aceste alegeri parlamentare depinde dacă Republica Moldova va avea viitor sau nu. Marșul a început cu o coloană de simpatizanți ai PSRM, care a pornit de la Academia de Științe a Moldovei. Ulterior lor li s-au alăturat și reprezentanți ai PCRM, în frunte cu liderul comunist, Vladimir Voronin.

Citeşte şi O vloggeriţă s-a aruncat în gol de la etajul 14. Tânăra a lăsat un bilet de adio sfâşietor