Firea despre protestele împotriva RCA care se anunţă în Bucureşti: Fac un apel către Guvern să se implice în problema transportatorilor

Primarul general, Gabriela Firea, face un apel către Guvern să intervină în ceea ce privește reglementarea tarifelor la poliţele de răspundere civilă auto (RCA) , astfel încât protestele transportatorilor care au blocat luni șoseaua de centură a Capitalei să nu ia amploare şi în viitor, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.

06 sept. 2016, 07:10
Firea despre protestele împotriva RCA care se anunţă în Bucureşti: Fac un apel către Guvern să se implice în problema transportatorilor

„Fac un apel catre Guvern sa se implice in aceasta problema a transportatorilor, pentru ca aglomerarea soselelor poate duce, in ultima instanta, la blocarea unui intreg oras. Fara discutii, fara masuri clare de reglementare a RCA, aceste proteste vor continua in detrimentul tuturor. Am inteles ca au fost blocate soselele de centura din marile orase, si ca, mai mult decat atat, ar avea loc un protest general in data de 15 septembrie, la doar cateva zile de la inceperea scolii si cand traficul va fi oricum, ingreunat. Este o situatie dificila, atat pentru transportatori, care am inteles ca sunt coplesiti de noua valoare a RCA-ului, cat si pentru ceilalti soferi care nu pot ajunge la serviciu, acasa, gradinite, scoli etc. De exemplu, am fost informata ca autospecialele ISU au ajuns cu dificultate la incendiul care a izbucnit la REMAT Berceni din cauza acestor proteste. Cred ca este necesar ca partile implicate sa se aseze la masa negocierilor si sa puna capat acestor proteste care dureaza de aproape o luna de zile”, anunţă Gabriela Firea într-un comunicat.

CITEŞTE ŞI Incendiu de amploare în sudul Capitalei. Pompierii au intervenit cu întârziere din cauza protestului transportatorilor

Circulaţia rutieră a fost blocată, luni dimineaţă, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, ca urmare a unui protest al transportatorilor.

Traficul rutier pe Şoseaua de Centură a Municipiului Bucureşti a fost blocat la intersecţia DN Centura Bucureştiului cu drumul care duce către Oraşul Popeşti Leordeni(DN4), din cauza unui grup de autovehicule care staţiona pe suprafaţa carosabilă. 

Mai multe federaţii ale transportatorilor au protestestat în fiecare zi de luni, între orele 10 şi 12, pe şoselele de centură ale marilor oraşe din ţară, faţă de scumpirea poliţelor RCA.

Nemulţumiţi de deciziile de până acum ale autorităţilor transportatorii din România pregătesc un protest la nivel naţional în 15 septembrie. DETALII, AICI.