Firea, despre reacţia Enel după furtuna de azi: Nu e normal ca multinaţionalele să ne trateze ca pe nişte persoane de lumea a treia

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, duminică seara, într-o emisiune televizată, că este foarte nemulțumită de întârzierea cu care reprezentanții Companiei ENEL au intervenit pentru remedierea unei avarii de pe Bulevardul Ion Mihalache.

13 nov. 2016, 19:13
Firea, despre reacţia Enel după furtuna de azi: Nu e normal ca multinaţionalele să ne trateze ca pe nişte persoane de lumea a treia

Firea susține că avaria a fost anunțată în jurul orei 15,00, iar cei de la ENEL au intervenit abia la aproximativ patru ore, după ce reprezentanții Primăriei Generale i-au amenințat cu rezilierea contractului.

„Sunt familii cu copii mici, cu bătrâni, cu oameni suferinzi, care de la ora 15,00 au anunțat lipsa curentului electric și ENEL-ul nu a catadixit nici măcar să răspundă la telefon. A trebuit să intervenim noi, cu resursele proprii, sub amenințarea ruperii contractului. Nu e normal ca multinaționalele să ne trateze ca pe niște persoane de lumea a treia. Dacă ENEL sau alte companii multinaționale cred că le mai merge în București cum le-a mers până acum, se înșală. Sunt neîndurătoare cu astfel de practici”, a declarat Gabriela Firea, la conform Agerpres. 

Copaci doborâţi de vânt, maşini avariate, în urma furtunilor puternice. Mii de oameni au rămas fără curent electric UPDATE

Primarul general a precizat că este o persoană „deschisă și constructivă cu toți oamenii de afaceri și români și străini”, cu condiția ca cetățenii să nu fie „umiliți”.

„Nu e normal să avem astfel de practici de sfidare a românilor. Nu li s-a cerut decât corectitudine față de cetățeni. (…) Dacă nu respecți ce ai semnat la angajarea contractului, pleci”, a mai spus Firea.

Peste 100 de intervenţii ale pompierilor din Bucureşti, duminică. Ce pagube a produs vântul puternic