Firea, întâlnire cu vicepremierul moldovean Leancă. Discuţiile au vizat proiectele pe care le vor dezvolta în perioada următoare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit marţi, la sediul PMB, cu vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu care a discutat despre proiectele pe care Bucureştiul şi Chişinăul le vor dezvolta în perioada următoare.

28 mart. 2018, 08:07
Firea, întâlnire cu vicepremierul moldovean Leancă. Discuţiile au vizat proiectele pe care le vor dezvolta în perioada următoare

„Având în vedere discuţiile purtate la începutul acestei luni la Chişinău, în cadrul cărora am stabilit obiectivele de investiţii prioritare pentru capitala Moldovei, pe care le poate sprijini Bucureştiul, în perioada imediat următoare o delegaţie formată din specialişti ai Municipalităţii în domeniul infrastructurii şi urbanismului se va deplasa în capitala Republicii Moldova pentru o evaluare exactă a costurilor necesare implementării acestor proiecte.

Concret, este vorba despre reabilitarea unei maternităţi şi a două licee: Liceul ‘Mihai Eminescu’ şi Liceul ‘Gheorghe Asachi’, care trebuie, de asemenea, consolidat şi reabilitat.

Voi propune, de asemenea, primarilor de sector să contribuie la reabilitarea unor unităţi de învăţământ din Chişinău, astfel încât colaborarea dintre oraşele noastre să devină concretă cât mai curând, unul dintre domeniile prioritare fiind cel al educaţiei”, a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat.