Firea: Intru în cursa pentru prezidenţiale. Lucrurile nu merg în direcţia bună şi mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidenţialele

Gabriela Firea a declarat la România TV că intră în competiția internă pentru prezidențiale deoarece lucrurile nu merg în „direcția bună” pentru PSD. Primarul general a dezvăluit că premierul a preluat armele folosite de Liviu Dragnea în disputele din PSD.

20 iul. 2019, 19:19
Firea: Intru în cursa pentru prezidenţiale. Lucrurile nu merg în direcţia bună şi mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidenţialele

„Am spus trei ani că nu candidez pentru că PSD avea candidat – domnul Dragnea. Și chiar nu aveam intenție să intru într-o competiție internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele să câștige toate bătăliile interne, așa cum se vede că si doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a câștiga orice bătălie. E greu să lupți cu premierul care are toate mijloacele de convingere. Am intrat în competiție – candidat la candidatură – pentru că văd că lucrurile nu merg în direcția bună și pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidențialele, ci și localele și parlamentarele. Și nu am vrut să fiu în situația când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă și mențin procentul de credibilitate din țară doar petru mine pentru la anul, la locale, și că nu sunt om de echipă”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: Dacă Firea îşi va anunţa candidatura, va fi o discuţie în CEx. E nevoie de susţinerea tuturor organizaţiilor

La randul sau, primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele si sotul Gabrielei Firea, a spus ca isi retrage candidatura daca primarul general va fi desemnat de PSD pentru cursa pentru Cotroceni.

„In momentul in care Gabriela Firea va candida – pe care o consider cel mai bun candidat pe care-l are stanga romaneasca -, eu cu siguranta nu voi mai candida”, a spus Florentin Pandele.

Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, a anuntat, la finele lunii mai, ca intentioneaza sa candieze la alegerile prezidentiale ca independent, subliniind la acel moment ca sotia sa, Gabriela Firea, nu isi doreste aceasta functie.

Gabriela Firea a criticat modul în care PSD își triază prezidențiabilul. Potrivit primarului general, partidul merge într-o direcție greșită în desemnarea candidatului, o direcție de dinainte stabilită. Potrivit Gabrielei Firea, PSD caută un candidat neconflictual, de tipul „mămică, tătic, bunică, bunică, un candidat care să nu deranjeze”.

”Conflictul este necesar de multe ori. Conflictul este necesar pentru deblocarea unor situații, măcar să fi fost noi conflictuali uneori și să ne batem între noi și să facem zece autostrăzi. Măcar să fi fost noi conflictuali și să construim 5 spitale regionale. Eu cred că este o mare greșeală a spune întâi vreau să decidă sondajele, dar nu ne plac, sondajele le dăm la o parte, apoi vreau să decidă organizațiile, când simți că organizațiile nu sunt unanime le elimini și mergi la al treilea criteriu care a fost anunțat de trei zile, ne dorim un candidat, care să aducă pace, să aducă liniște, fără conflicte. Păi noi avem nevoie de pace? Noi avem nevoie de luptă! Nu știu dacă este un aranjament cu Iohannis, dar știu ce se vede, și anume că nu prea vrem să deranjăm ceilalți candidați. Trebuie să fim Zen.”, a declarat primarul general la România TV.


loading...
Partenerii noștri