Firmă, amendată pentru că nu a curăţat un drum judeţean unde s-au produs două accidente în zece minute

Firma care administrează drumurile judeţene din Argeş a fost amendată, miercuri, cu 14.500 de lei de către Poliţia Rutieră din judeţ, după ce, marţi dimineaţă, în decurs de doar zece minute, pe DJ 703 I s-au produs două accidente. Unul dintre evenimente, în care a fost implicată o autospecială de intervenţie a trupelor speciale, s-a soldat cu moartea unui om care a fost strivit sub maşina care a derapat.

21 feb. 2018, 17:23
Firmă, amendată pentru că nu a curăţat un drum judeţean unde s-au produs două accidente în zece minute

Reprezentanţi ai IPJ Argeş au declarat pentru News.ro că poliţiştii au aplicat, miercuri, o amendă contravenţională districtului Cepari din cadrul Companiei Judeţene de Drumuri, pentru nemenţinerea în stare de viabilitate a DJ 703 I. Amenda a fost de 14.500 şi s-a acordat pentru că, marţi dimineaţă, pe drumul respectiv, în acelaşi loc, s-au produs două accidente rutiere în decurs de zece minute.

Primul accident a avut loc în jurul orei 7.00 când o autospecială a trupelor de intervenţie care se întorcea de la o acţiune a derapat şi a lovit un bărbat care mergea pe marginea carosabilului, într-o intersecţie. Bărbatul a fost târât sub autovehicul şi câteva zeci de minute mai târziu a murit în urma leziunilor extrem de grave suferite după ce a fost strivit sub autospeciala Poliţiei.

La câteva minute, un autoturism care circula în regim taxi a derapat în acelaşi loc şi a lovit, la rândul său, autovehiculul Poliţiei, în urma accidentului nefiind victime.

Poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă în urma accidentului în care a fost implicată autospeciala de intervenţie a IPJ.