Firma care deţinea microbuzul implicat în accidentul din Ungaria îndeplinea condiţiile legale de transport

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, vineri, că firma care efectua transportul persoanelor implicate în accidentul din Ungaria a respectat toate procedurile legale.

30 aug. 2013, 12:28
Firma care deţinea microbuzul implicat în accidentul din Ungaria îndeplinea condiţiile legale de transport

„Am făcut o verificare, Autoritatea Rutieră Română a făcut deja verificări cu privire la licenţa autoturismului, microbus-ului. Avea licenţă în regulă, a fost controlată, erau doi şoferi atestaţi. Din punctul de vedere al ARR şi al documentelor, totul era în regulă”, a spus Mănescu.

Ministrul a precizat că autoturismul se afla în ambuteiaj, iar la momentul accidentului staţiona, însă un camion TIR bulgăresc l-a lovit din spate.

Mănescu a mai precizat că societatea de transport are sediul în Galaţi, iar transportul de vineri fusese anunţat, fiind un transport ocazional de persoane.

CITEŞTE ŞI Firma de transport care deţinea microbuzul cu români: „Din maşina noastră a rămas doar jumătate”

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a informat MAE.

Din datele preliminare rezultă, conform MAE, că „se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă”.

VEZI ŞI Imagini CUTREMURĂTOARE de la teribilul accident din Ungaria, în care mai mulţi români şi-au pierdut viaţa