Firma de catering care a îmbolnăvit oamenii la o pomană din Bacău, amendată şi închisă

Firma de catering care a furnizat o parte din alimentele gătite pentru praznicul din comuna băcăuană Traian, la care s-au intoxicat peste 100 de persoane, a fost amendată.

10 mart. 2016, 06:33
Firma de catering care a îmbolnăvit oamenii la o pomană din Bacău, amendată şi închisă

Dintre cei 250 de oameni care au mers la pomană, peste o sută au avut nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul Județean Bacău, inclusiv 10 copii.

Firma de catering care a asigurat meniul aparține lui Bebi Cojan, fost viceprimar al comunei și actual consilier local PNL.

„Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat, DSV și DSVSA au luat probe, vor face analizele. N-am mai pățit așa ceva, sincer, îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, dar nu pentru mine, ci pentru oamenii care s-au îmbolnăvit”, a declarat Cojan, pentru Ziarul de Bacău.

În afara alimentelor furnizate de firma acestuia, organizatorii praznicului au cumpărat, de la alt furnizor, prăjituri. Deocamdată nu se știe sigur de la ce produse au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară, ancheta DSP fiind în desfășurare.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat că a sancționat cu 10.000 de lei firma de catering, pentru că nu a respectat normele în vigoare, și i-a suspendat activitatea. S-au ridicat probe atât de la această firmă, cât și de la pacienți, pentru depistarea cauzelor focarului de enterocolită acută, iar rezultatele urmează să fie anunțate.