Firma de transport care deţinea microbuzul cu români: „Din maşina noastră a rămas doar jumătate”

Administratorul firmei de transport care deţinea microbuzul implicat în tragicul accident din Ungaria a precizat că şoferii sunt în afara oricărui pericol, însă din autobuz a rămas doar jumătate. "Singura explicaţie pe care o avem este că şoferul TIR-ului care a intrat în microbuz a adormit la volan. Din maşina noastră a rămas doar jumătate ", a declarat Sorin Amarinei.

30 aug. 2013, 10:46
Firma de transport care deţinea microbuzul cu români: „Din maşina noastră a rămas doar jumătate”

Reprezentantul firmei de transport care ducea românii din Galaţi la Milano a luat legătura cu şoferii săi care au suferit răni minore. El crede că şoferul TIR-ului care a intrat în microbuzul românesc a adormit la volan.

„Firma are o experienţă de 12 ani. Nu am avut nicio problemă cu şoferii. Avem 60 de maşini şi niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Singura explicaţie pe care o avem este că şoferul TIR-ului a adormit la volan. Nu este posibil să nu observi avariile aprinse la toată coloana de maşini din faţa ta. Nu existĂ nicio urmă de frânare în calea lui. Ghinionul nostru a fost că am fost primii în calea lui”, a declarat Sorin Amarinei, administratorul firmei de transport, la România TV.

CITEŞTE ŞI Imagini CUTREMURĂTOARE de la teribilul accident din Ungaria, în care mai mulţi români şi-au pierdut viaţa

Şoferul care se afla la volanul microbuzului a suferit o fractură la picior, iar şoferul de rezervă o tăietură.

Am văzut imagini pe internet. Din maşina noastră a rămas doar jumătate. Am vorbit cu şoferii. Sunt conştienţi şi au probleme minore. Cel care era la volan are probleme cu un picior, iar celălalt are o tăietură cu mai multe copci. Ei au explicat că mergeau foarte încet pe banda unu, coloana se deplasa încet cu avariile pornite. La un moment dat coloana s-a blocat şi în câteva secunde au simţit impactul din spate”, a precizat domnul Amarinei.

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident produs vineri dimineaţă în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, informează MAE.