Firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, contracte pe bani mulţi cu AVAS

Senatorul Dan Șova a iscat o adevărată dezbatere în jurul co-președintelui PNL, Alina Gorghiu. Numele acesteia apare în referatul întocmit de procurori în cazul Șova, pentru firma de avocatură "Gorghiu& Pop și asociații" a reprezentat Electrica, în relația cu Turceniul, reprezentat de firma de avocatură a lui Șova.

31 mart. 2015, 13:51
Firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, contracte pe bani mulţi cu AVAS

Alina Gorghiu s-a retras temporar din SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii, dar a revenit în a doua parte a lui 2010, conform declaraţiilor de interese depuse ulterior. Între timp, cabinetul de avocatură a continuat să funcţioneze, iar Alina Gorghiu nu și-a uitat vechii colegi. Mai mult, SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii a primit contracte de la AVAS, instituţie la care Alina Gorghiu îndeplinea funcţia de consilier al preşedintelui.

Primul dintre ele este incheiat la 12.11.2008 si are o valoare de 25.000 euro plus TVA pentru a reprezenta AVAS in proces cu SC BIT SA in faza de apel. Interesant este ca acest contract a fost incheiat cand ea inca era consiliera presedintelui AVAS Atanasiu.
Conform declaratiei sale de interese a fost conslier de la 17.01.2007 pana la 1.12.2008. In urma acestui proces, AVAS a fost obligata sa plateasca celor de la BIT SA  27.226.500 euro.
In data de 17.03. 2009 societatea Gorghiu Pop si Asociatii primeste doua contracte de la AVAS in aceeasi zi:
Primul in valoare de 10.000 euro plus TVA pentru a repezenta AVAS intr-un proces cu SC Petroconsult SA in faza de apel. Am cautat solutia in acest dosar si nu figureaza acest dosar pe Portalul Curtii de Apel Ploiesti,acolo unde scrie in contract ca ar fi.
Al doilea contract in valoare de 6000 euro plus tva pentru a reprezenta AVAS in proces cu SC Atlas SA in faza de apel.
In data de 30.09.2009 societatea Gorghiu Pop si Asociatii primeste alte doua contracte de la acelasi AVAS:
Primul in valoare de 10.000 euro plus TVA pentru a reprezenta AVAS in proces cu SC ONT Carpati SA in faza de apel
Al doilea in valoare 15.000 euro plus TVA pentru a reprezenta AVAS in proces cu SC ALIA SA Craiova in faza de apel
 
Mai multe detalii pe stiripesurse.ro