Firma unui baron local, bani pe bandă rulantă de la stat

Aqua Parc SRL, o firmă din Neamţ judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, reuşeşte lovituri după lovituri cu bani publici. Doar luna aceasta a primit trei contracte în valoare de peste 110 milioane de lei, cel mai important venind de la Consiliul Judeţean Galaţi, pentru extinderea variantei ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ.

24 iun. 2019, 07:54
Firma unui baron local, bani pe bandă rulantă de la stat

Patronul societăţii, Gheorghe Vlasie, este cumătrul baronului Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, şi inculpat pentru evaziune şi spălare de bani în dosarul firmei sale. În ultimii ani, Aqua Parc a primit lucrări de peste 310 milioane de euro de la stat, scrie jurnalul.ro.

Consiliul Judeţean Galaţi a atribuit pe 5 iunie 2019 contractul pentru extinderea şi modernizarea variantei ocolitoare a municipiului Galaţi, în urma unei licitaţii la care au participat 26 de firme, grupate în patru asocieri. Câştigătoare a fost declarată asocierea condusă de Aqua Parc SRL din Slobozia (judeţul Neamţ), din care mai fac parte încă 10 subcontractanţi. Valoarea totală a contractului este de 95.197.692,27 lei, fără TVA. Suma este mult mai mare decât întreaga cifră de afaceri pe 2018 a firmei câştigătoare, Aqua Parc SRL raportând pentru anul trecut un business de 8,2 milioane de lei, cu un profit net de 15,7 milioane lei, 160 de angajaţi, precum şi datorii de 20,2 milioane lei.

Firma deţinută de Gheorghe Vlasie a cunoscut o creştere spectaculoasă datorită înţelegerilor sale cu statul, mărindu-şi cifra de afaceri de 84 de ori în ultimii 10 ani. Este, la această dată, în topul achiziţiilor publice din România, după ce a primit numai în luna iunie trei contracte: 13,4 milioane lei de la Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău pe 4 iunie, 95,1 milioane de lei pentru varianta ocolitoare a Galaţiului pe 5 iunie şi 1,2 milioane lei de la Primăria Moineşti, pe 13 iunie.