Firmele nu scapă de taxa dublă dacă nu angajează persoane cu handicap

Din septembrie, firmele cu minimum 50 de angajați care nu încadrează persoane cu handicap în limita a cel puțin 4% din numărul total de angajați sunt obligate, în baza unei ordonanțe aprobate de Guvern, să achite lunar la buget echivalentul unui salariu minim brut, înmulțit cu numărul de posturi în care nu au angajat astfel de persoane.

23 oct. 2017, 17:08
Firmele nu scapă de taxa dublă dacă nu angajează persoane cu handicap

Până în septembrie, suma de plată era de doar 50% din salariu.

La dezbaterile din Parlament, Comisia pentru buget din Senat a propus amânarea introducerii acestei obligații și păstrarea până la 1 aprilie 2018 a formei actuale a Legii 228/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

În cele din urmă, însă, Comisia pentru muncă a întocmit un raport favorabil de adoptare a ordonanței emise de Guvern, fără a mai prelua și amendamentul Comisiei de buget sau alte amendamente formulate de parlamentarii opoziției.

La votul în plen, în ciuda apelului opoziției privind măsura care afectează mai multe categorii de firme, majoritatea parlamentară nu a mai acceptat nicio modificare la ordonanța prin care Executivul a stabilit noile reglementări. Proiectul de lege urmează a fi transmis și deputaților pentru dezbatere și vot.

Citeşte mai mult pe profit.ro.


loading...
Partenerii noștri