Firmele „rent a car” prosperă pe timp de criză. Vezi de ce le merge bine şi cine sunt clienţii

Firmele care închiriază maşini nu o duc rău pe timp de criză. Motivul principal este acela că, în acest domeniu, se lucrează mai mult cu firmele şi cu cetăţenii străini, nicidecum cu românii.

02 mart. 2012, 08:33
Firmele „rent a car” prosperă pe timp de criză. Vezi de ce le merge bine şi cine sunt clienţii

Se poate spune că situaţia financiară actuală a picat chiar bine pentru cei care închiriază maşini. Firmele, pentru a putea combate criza, trebuie să circule mai mult.

Afacerea merge foarte bine. În câţiva ani flota de maşini a depăşit 200 de automobile. Avem maşini în toată ţara. Şi asta presupune alergătură mare, muncă multă”, a spus administratorul unei firme de închiriere maşini.

Sunt foarte puţini români care apelează la închirierea unei maşini, aceştia preferă să apeleze la prieteni, rude, atunci când au de făcut un drum.

Vânzările sunt aproximativ ca şi cele de anul trecut. Motivul este acela că, în general, închirierea o facem către firme. La serviciile noastre mai apelează românii care locuiesc în străinătate şi se întorc în ţară cu anumite treburi urgent de rezolvat„, a spus pentru RTV.NET, Mihnea Pospai, reprezentant rentngo.ro.

Şi străinii au probleme financiare

Firmele care se promovează în apropierea aeroporturilor o duc bine întrucât mulţi străini, tot din cauza crizei financiare, preferă să plătească pentru închirierea unei maşini decât să mai plătească taxiul.

Vorbim de clienţii străini care au mai fost în ţara noastră şi cunosc cât de cât drumurile. Firma noastră se bazează preponderent pe închirierea de maşini către străini. Avem şi contracte cu firme, dar ne bazăm mai mult pe segmentul persoane fizice. Clienţii noştri sunt în proporţie de 60% străini, restul fiind români care muncesc sau locuiesc în străinătate„, ne-a spus Adrian Ojoc, cars4rent.ro.  Totuşi, firmele care lucrează mai mult cu străini au înregistrat vânzări mai mici.

„Faţă de 2010, vînzările la serviciul închirierea maşini sunt în uşoară scădere”, a precizat Adrian Ojoc.

 

Maşini de închiriat, furate

O problemă cu care se confruntă cei care închiriază maşini este furtul de maşini. „Avem şi clienţi care „uită” să mai înapoieze maşinile. Avem maşinile asigurate, ne recuperăm banii, mai departe nu este treaba noastră”, a mai spus Mihai Pospai.

 

Preţuri la maşini de închiriat

Cea mai ieftină maşină de închiriat, pe mai toate site-urile de închirieri maşini, este Loganul, care costă pentru o zi în jur de 17 euro. Cele mai scumpe maşini de închiriat au un preţ de aproximativ 100 de euro pe zi, cum este cazul unui Mercedes ML. În ambele cazuri, şi la cele scumpe şi la cele mai ieftine, preţul de închiriere se micşorează considerabil dacă perioada de închiriere este mai mare.