Fiscul vinde bijuterii, maşini de lux, clădiri şi vinuri unice de colecţie. 6.525 lei cere ANAF pe 33 de diamante naturale

Fiscul a devenit un boutic exclusivist! ANAF-ul vinde la preţuri mult sub cele ale pieţei diamante, super-bolizi de sute de cai putere, clădiri, vinuri unice de colecţie sau chiar podgorii întregi de vie.

27 oct. 2017, 11:02
Fiscul vinde bijuterii, maşini de lux, clădiri şi vinuri unice de colecţie. 6.525 lei cere ANAF pe 33 de diamante naturale

Fiscul vinde la preţuri mult sub cele ale pieţei produse la care în mod normal nu ai acces oricum şi oriunde. Aşa poţi cumpăra de la filialele ANAF diamante, super-bolizi de sute de cai putere, clădiri, vinuri unice de colecţie sau chiar podgorii întregi de vie, bunuri confiscate de la datornici sau condamnaţi penal.

Potrivit jurnalul.ro, una din cele mai spectaculoase oferte ale ANAF este cea iniţiată de regionala Galaţi, care vinde nu mai puţin de 33 de diamante naturale, de mărimi, culori şi claritate din cele mai variate.

6.525 lei cere ANAF pe 33 de diamante naturale

Amatorii de pietre preţioase certificate pot alege între un diamant de 0,437 carate, culoare J şi claritate I1, de calitate foarte bună, la preţul de 1.998 lei, altele de 0,099 carate, culoare G sau H şi claritate VS, considerate, de asemenea, de bună calitate, la un preţ de 301,5 lei şi până la un diamant de 0,03 carate, parţial ciobit, cu un preţ de numai 18 lei.

Tot Fiscul gălăţean vinde aproape nouă kilograme de aur, dar aici nu mai avem chilipiruri, întrucât preţul cerut este mai mare decât cel al pieţei. Este vorba despre 8.820,34 grame de bijuterii diverse, din aur de 14 karate, pentru care ANAF cere 150 lei/gramul. Dacă va reuşi să le vândă la acest preţ, Fiscul ar câştiga o sumă importantă, de peste 1,3 milioane lei.

De asemenea, ANAF scoate la vânzare bolizi pe care îi vezi de regulă în filme sau la oameni foarte bogaţi. Serviciul valorificare sentinţe penale din Bucureşti scoate chiar săptămâna viitoare la licitaţie un super Lamborghini Gallardo, an de fabricaţie 2006, cu motor de 4.961 centimetri cubi, preţ de pornire 312.210 lei, fără TVA. Asta înseamnă mai puţin de 70.000 de euro, în condiţiile în care un astfel de bolid costă şi peste 100.000 de euro.

ANAF scoate la vânzare mii de proprietăţi, în toată ţara, de la terenuri arabile, la apartamente, vile şi hale industriale. Atrage atenţia zilele acestea oferta Fiscului oltean, care a scos la licitaţie sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt, din Slatina, cu un preţ de pornire de 1.197.000 lei, fără TVA.

Licitaţia anului însă pare a fi cea organizată de ANAF Constanţa, care a scos la vânzare nu mai puţin de 28 de parcele de vie, însumând 63,44 hectare de podgorii nobile, amplasate în Murfatlar şi Poarta Albă, cu un preţ de pornire de un milion de euro.