Fiul fostului ministru Mihai Stănişoară, numit subprefect de Mehedinţi

Premierul Victor Ponta l-a numit, printr-o hotărâre de Guvern, pe Andrei Stănișoară, fiul fostului ministru al Apărării, Mihai Stănișoară, în funcția de subprefect de Mehedinți. 

16 oct. 2015, 13:30
Fiul fostului ministru Mihai Stănişoară, numit subprefect de Mehedinţi

Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotarare privind incetarea exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare, in conditiile legii, a functiei publice de subprefect al judetului Mehedinti de catre Felix Daniel Manta, acesta fiind inlocuit de Andrei Stanisoara, potrivit unui comunicat de presa al Executivului. 

Hotararea a fost publicata joi in Monitorul Oficial.

Liberalul Ludovic Orban a criticat decizia Guvernului.

Victor Ponta l-a numit în funcţia de subprefect al judeţului Mehedinţi pe Andrei Stănişoara, un tânăr de douăzeci şi ceva de ani, care a mai lucrat doar într-o funcţie dintr-o deconcentrata, funcţie în care a fost numit în urmă cu trei luni ( fiind practic primul sau loc de muncă ) şi a cărui principala calitate este aceea că este băiatul domnului Stănişoară.

Evident că în această istorioară nu este vorba de traseism pollitic, nu este vorba de nepotism, nu este vorba de ilegalitate sau de politizarea administraţiei. Nu. Este vorba doar de promovarea tinerilor. Sigur că miile de funcţionari publici de carieră din judeţul Mehedinţi, care ar fi putut aspiră legitim la o funcţie de suprefect au fost batjocoriţi de guvern.

Aş mai adaugă la final că mai „există o explicaţie” . Domnul Stănişoara este doctor, cu un doctorat obţinut la Academia Naţională de Informaţii şi l-a avut că îndrumător la doctorat pe nimeni altul decât pe…evident… Gabriel Oprea„, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Mihai Stănișoară a fost ministru al Apărării în guvernul Boc, dar în 2013 a trecut la PNL și apoi la PLR, după care, în aprilie 2015, a anunțat că părăsește politica.