Fiul lui Michael Schumacher: „Nu simt nicio presiune să duc numele familiei sau să fac exact ceea ce a făcut tatăl meu”

Mick Schumacher, fiul fostului mare pilot din Formula 1, a vorbit public despre tatăl său.

29 iun. 2020, 07:28
Fiul lui Michael Schumacher: „Nu simt nicio presiune să duc numele familiei sau să fac exact ceea ce a făcut tatăl meu”

În vârstă de 21 de ani, Mick Schumacher a dezvăluit într-o scrisoare deschisă care sunt cele mai importante lecții pe care le-a învățat de la tatăl său. Fiul lui Michael Schumacher a debutat în Formula 4 și a progresat până la Formula 2, unde concureaza în prezent.

„El este întotdeauna tatăl meu în primul rând. Una dintre principalele lecții pe care mi le-a oferit este să rămâi constant, să nu fii niciodată prea euforic sau prea deprimat.

Mi-am dat seama destul de devreme că vreau să fiu șofer de Formula 1, un campion. Am urcat în kart-uri de când aveam trei ani, am participat la cursele naționale de la opt. Când aveam 11-12 ani, știam că vreau să fac asta la nivel profesionist.

Michael Schumacher va fi operat! Anunţ de ultimă oră despre fostul pilot de Formula 1 

Am folosit diferite nume pentru a rămâne sub acoperire, pentru a reuși să-mi îmbunătățesc performanțele fără notorietatea de a fi fiul lui Michael Schumacher.

Dar, sincer, nu simt nicio presiune să duc numele familiei sau să fac exact ceea ce a făcut tatăl meu. Cea mai mare parte a stresului provine din ceea ce fac eu, gândindu-mă la ce am făcut greșit și la cum pot îmbunătăți.

Oamenii au văzut revistele și părțile frumoase ale tatălui meu, pe care le înțeleg în totalitate. Înțeleg. Adică, a concurat la cinci campionate Formula 1 până în anul în care m-am născut și este incredibil, nu? Dar nu m-am uitat niciodată la tatăl meu că fiind cel mai mare șofer din lume”, a dezvăluit Mick Schumacher, potrivit Daily Star.

Însă, Mick Schumacher a respectat dorințele familiei sale și nu a vorbit despre starea de sanatate a tatălui său. În vârstă de 51 de ani, Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public de mai bine de șapte ani când a suferit acel accident înfiorător în Alpii Francezi. El s-a lovit puternic în zona capului în urma incidentului produs pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia pe o pârtie din Alpii Francezi. După accident, fostul campion la F1 a fost băgat în comă indusă timp de șase luni și, ulterior, a fost supus unui tratament în Elveția.