Fiul unei judecătoare din Gorj scapă de arest preventiv după ce, beat fiind, a accidentat mortal o femeie

Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare din Gorj, a fost plasat în arest la domiciliu după ce, beat fiind, a accidentat mortal cu maşina o femeie.

05 apr. 2021, 12:44
Fiul unei judecătoare din Gorj scapă de arest preventiv după ce, beat fiind, a accidentat mortal o femeie

Fiul unui judecătoare din Gorj scapă de arest preventiv chiar dacă a ucis o femeie. Este vorba despre Mihai Dafinescu, în vârstă de 25 de ani, fiul președintei Judecătoriei din Novaci, pe care magistraţii au decis să-l plaseze în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Noi detalii despre cazul fiului judecătoarei din Craiova. Mihai Dafinescu cere să fie eliberat după ce a ucis o femeie

Mihai Dafinescu a fost trimis în judecată de procurori după ce în ziua de 19 august 2020, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, jud. Gorj, din direcția DJ 665 către strada Bălani, tânărul a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului. Mai mult, după ce a lovit-o pe femei, tânărul şofer a părăsit locul accidentului. Femeia a murit la spital. În momentul accidentului, victima era însoțită de fiul ei în vârstă de 16 ani.

Fiul judecătoarei s-a predat la poliție a doua zi dimineața. Poliţiştii au aşteptat mai bine de 12 ore la poarta case familiei lui Mihai Dafinescu pentru că nu li s-a permis accesul în locuinţă pentru a-l sălta pe fiul judecătoarei. În lipsa unui aviz de la CSM, pentru că vorbim de locuinţa unui magistrat, poliţiştii au fost nevoiţi să aştepte până când tânărul s-a hotărât să se predea.

Potrivit surselor România TV, înainte să se predea, familia lui Mihai Dafinescu a chemat acasă o asistentă în locuinţă, care l-ar fi tratat toată noaptea pe Mihai Dafinescu şi l-a făcut pe acesta să-i scadă alcoolemia.

Martorii spun că Mihai Dafinescu s-ar fi urcat beat la volan şi ar fi plecat chiar de la un bar din localitate, iar la doar 100 şi ceva de metri a lovit mortal o femeie. După accident, tânărul a fugit.

Dosarul cauzei se află pe masa judecătorilor de la Judecătoria Craiova.

Citeşte şi: Apar noi personaje cheie în dosarul fiului judecătoarei din Gorj care a ucis o femeie cu maşina. Vecinul său se afla în maşină