Fiul unui celebru lăutar a cântat ireproșabil imnul României la parada de 1 Decembrie! Cine este artistul

Parada militară de 1 Decembrie din Capitală a avut un invitat special anul acesta, pe Alexandru Constantin, cunoscut și ca Alex Gigantu’. Artistul a interpretat imnul României și mulți îl cunosc datorită tatălui său, Nicu Gigantu', un lăutar apreciat în lumea populară. Vezi mai jos toate detaliile.

01 dec. 2023, 15:17
Fiul unui celebru lăutar a cântat ireproșabil imnul României la parada de 1 Decembrie! Cine este artistul

De 1 Decembrie, la parada militară a fost prezent fiul lăutarului Nicu Gigantu’, care pe vremuri a scris istorie la restaurantul Casa Doina.

Citește și Cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Parada militară de 1 Decembrie 2023 și evenimentele din toată țara

A fost o surpriză inedită la parada militară pentru “Ziua Națională”, unde baritonul Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic ”Doina” al Armatei, a fost cel desemnat să intoneze imnul “Deșteaptă-te, române!”.

Artistul a avut o reprezentație minunată și a încântat lumea prezentă, dar și pe telespectatori.

Specialiștii în muzică au remarcat că a cântat, tehnic, impecabil și că nu s-a folosit nici de ajutoare, de exemplu, o tabletă, așa cum a procedat Andra când a intonat imnul la meciul România-Elveția. Semn clar că știe la perfecție versurile imnului, lucru de apreciat.

La reprezentație, Alex Gigantu’ a fost ajutat și de corul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, format din 100 de studenți.

”Emoțiile au fost ieșite din comun”

Alexandru Constantin este fiul lăutarului Nicu Gigantu’ care, timp de mai mulți ani a făcut spectacole unice la localul Casa Doina.

De asemenea, pe pagina de Facebook, artistul și-a trecut la secțiunea prezentare titulatura de “interpret al Imnului de Stat al României în cadrul Paradei Naționale a M.Ap.N”.

”Sunt solist al Ansamblului Artistic ‘Doina’ al Armatei din 2017. Înainte am fost profesor de muzică, între 2012 și 2016, la grădiniță și la Școala de Muzică din Sectorul 3.

Am absolvit Conservatorul București la Interpretare Muzicală Canto, am avut colaborări cu Ovidiu Komornik și Marcel Pavel. Sunt invitat oficial la toate delegațiile și momentele oficiale ale Ministerului Apărării pentru a cânta imnul și alte cântece. Fac parte din personalul civil.

Este cea de-a cincea paradă la care cânt. Prima dată l-am cântat la parada din 2017. De fiecare dată când sunt cooptat să cânt imnul național, emoția este diferită, dar frumoasă, încerc să o folosesc în mod constructiv. Sentimentul acesta de român patriot ar trebui să existe în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare.

Este un moment deosebit, este o onoare pentru mine de fiecare dată, accept cu plăcere și doresc să iasă lucrurile cât mai bine, îmi place performanța. Noi începem cu o lună înainte repetițiile, dar chiar dacă se fac repetiții temeinic momentul actului artistic a fost emoționant. Prima dată când am interpretat imnul, emoțiile au fost ieșite din comun”, a declarat Alexandru Constantin, potrivit Gândul.ro.

Alexandru Constantin a moștenit talentul artistic al tatălui său, însă acesta a decis să nu urmeze cariera de lăutar a părintelui său.

Citește și: 1 Decembrie. Semnificaţia istorică a Zilei Naţionale a României

A ales să urmeze școli de muzică și să cânte alte genuri, în condițiile în care, ocazional, mai interpretează și melodii de petrecere, dar doar în tandem cu tatăl său, Nicu Gigantu’.

„Talentul artistic l-am moștenit de la tata, dar și de la mama mea, pentru că amândoi părinții cântă muzică de petrecere. Eu însă, am decis să studiez muzică mai elevată, am urmat liceul de muzică și Conservatorul, unde am studiat canto și pian.

Am ales să nu calc pe urmele celebrului meu tată, pentru că muzica lăutărească este mai greu acceptată în lumea muzicală. Uneori mai cânt și eu muzică de petrecere, dar doar alături de tatăl meu și asta destul de rar”, a mai spus artistul.