Fiul unui fost viceprimar din Drobeta Turnu Severin, reţinut în cazul de evaziune de 700.000 de euro

Fiul unui fost viceprimar din Drobeta Turnu Severin a fost reţinut în urma percheziţiilor făcute joi în Mehedinţi, Timiş, Alba şi Hunedoara la locuinţele a 12 administratori de firme. Aceştia ar fi înregistrat tranzacţii fictive de peste trei milioane de euro, producând un prejudiciu de 700.000 de euro.

04 iul. 2013, 15:27
Fiul unui fost viceprimar din Drobeta Turnu Severin, reţinut în cazul de evaziune de 700.000 de euro

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Roxana Vişan, a declarat că în urma percheziţiilor a fost reţinut pentru 24 de ore Marius Creţescu, fiul lui Constantin Creţescu, viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin în perioada 1996 – 2000, scrie Mediafax.

Marius Creţescu, în vârstă de 29 de ani, deţine o firmă de materiale de construcţii în comuna mehedinţeană Izvoru Bîrzii, iar acuzaţiile care i se aduc sunt de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Alături de acesta a mai fost reţinut, până în prezent, şi un bărbat din Hunedoara.

În urma percheziţiilor de joi dimineaţă au mai fost reţinute alte nouă persoane, care sunt audiate la sediul Poliţiei Mehedinţi.

Joi dimineaţă au avut loc mai multe percheziţii în Mehedinţi, Timiş, Alba şi Hunedoara, fiind vizaţi administratorii a 12 firme, suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2012, administratorii acestor firme ar fi înregistrat tranzacţii comerciale fictive de peste trei milioane de euro, pentru care nu au plătit TVA şi impozit pe profit.

Administratorii firmelor ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat de peste 700.000 de euro.