Flagrant la Arad. Pensionar prins în timp ce încerca să vândă 18 kg de mercur alb, unor poliţişti VIDEO

Un bărbat de 66 de ani din Arad a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să vândă unor investigatori sub acoperire 18 kg de mercur alb, în schimbul sumei de 9.000 euro.

28 ian. 2014, 10:30
Flagrant la Arad. Pensionar prins în timp ce încerca să vândă 18 kg de mercur alb, unor poliţişti VIDEO

Lucrătorii specializaţi din cadrul I.T.P.F. Timişoara şi S.T.P.F. Arad au iniţiat, la începutul acestui an, un complex de măsuri informativ – operative în vederea surprinderii în flagrant a lui Petru F., în vârstă de 66 ani, din Arad, despre care existau informaţii că deţine cantitatea de 18 kg de mercur alb, pe care intenţiona să îl vândă în Serbia sau Ungaria„, a declarat marţi comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Arad.

Potrivit sursei citate, reţinerea bărbatului a fost facilitată de faptul că în cauză au fost infiltraţi doi poliţişti de frontieră sub acoperire, din cadrul I.T.P.F. Timişoara, respectiv S.T.P.F. Arad, care l-au contactat pe sexagenarul arădean, propunându-i să îi cumpere mercurul.

Citeşte şi Hoţi prinşi cu 20 de kilograme de mercur

În cursul serii de luni, în urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, bărbatul în cauză a fost surprins în flagrant şi reţinut.

Pe numele lui Petru F. a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de substanţe toxice, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentat în faţa unei instanţe de judecată, cu propunnere de arestare preventivă. Cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a sexagenarullui arădean„, a adăugat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F.Arad.