Flavius Biea va boxa pentru centura IBA Intercontinental, în iunie, la Timişoara. Adversar periculos: vine din Sinaloa, Mexic

Flaviu Biea va lupta pe 28 iunie 2019 pentru cucerirea centurii IBA Continental la categoria semi-mijlocie (69,800 kg), la care a urcat de curând. Românul îl va întâlni pe mexicanul Jesus Gurrola, alias Pantera, în vârstă de 31 de ani, cu 43 de meciuri în ringul profesionist.

07 mai 2019, 11:36
Flavius Biea va boxa pentru centura IBA Intercontinental, în iunie, la Timişoara. Adversar periculos: vine din Sinaloa, Mexic

Flavius Biea va lupta în faţa publicului propriu, dar la o categorie de greutate superioară, astfel că va pierde titlul IBA Inter Continental deţinut în prezent. Adversarul său va fi mexicanul Jesus Gurrola, învins la Montreal acum doi ani de românul Ionuţ Ion, cunoscut mai bine ca Jo Jo Dan. Miza întâlnirii care va constitui main event-ul galei este centura IBA Continental. Gurrola este născut în oraşul Los Mochis, din regiunea Sinaloa, unde îşi desfăşoară activitatea celebrul cartel de droguri căruia platforma Netflix i-a dedicat un sezon întreg în serialul Narcos.

Va fi cel de-al 18-lea meci la profesioni ti pentru Flavius Biea, el având până acum un palmares de 17 partide la profesionişti, din care 16 victorii (9 prin KO) şi o înfrângere. Dacă va câştiga centura în cadrul galei „Noaptea Spartanilor 2”, Flavius Biea nu exclude posibilitatea unui meci cu Josan Gonzalez, deţinătorul titlului, chiar în România, au comunicat organizatorii evenimentului.

În momentul de față, titlul este deținut de Josan Gonzalez (21 de victorii din tot atâtea meciuri disputate, toate prin KO), dar va ramâne vacant întrucât boxerul venezuelean nu-l va pune în joc în perioada solicitată de International Boxing Association (IBA).

Organizatorul acestei gale este chiar clubul sportivului român, care a înființat Biea Promotion.

Gala din 28 iunie 2019, de la „Constantin Jude” din Timișoara, va începe la ora 20:00 și va fi transmisă în direct la Pro X și Pro TV.

La gala din 28 iunie, vor boxa, printre alţii, Cătălin Paraschiveanu, Daniel Corbeanu, Eronim Arădoaie, Eduard Gafencu, Robert Cristea, Amansio Paraschiv, Anesu Twala şi Daniel Bădulescu. E posibil ca la gală să participe şi renumitul luptător român Benny Adegbui, susţine Flavius Biea: „Dacă îi va permite programul din Glory cu siguranţă îşi va face prezenţa în ringul profesionist de la Timişoara”.