Florin Cîţu: „Înţeleg că Guvernul a decis că nu mai e nevoie de un certificat verde”

Florin Cîţu a afirmat că noua tulpină nu este la fel de agresivă, dar acesta nu este meritul ministrului Sănătăţii.  

19 ian. 2022, 06:40
Florin Cîţu: „Înţeleg că Guvernul a decis că nu mai e nevoie de un certificat verde”

Preşedintele PNL l-a criticat din nou pe Alexandru Rafila pentru că nu a impus un certificat verde şi că a relaxat prematur măsurile în calul 5.

Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, că, pentru a spune dacă este sau nu mulţumit de Alexandru Rafila, trebuie văzute rezultatele modului în care a fost gestionat valul cinci al pandemiei, luând în calcul şi impactul asupra economiei.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, dacă este mulţumit de Alexandru Rafila şi a declarat: ”Aici aşteptăm cu toţii, nu doar eu, românii, aşteptăm să vedem rezultatele modului în care a fost gestionat valul 5”.

Preşedintele PNL a precizat că sunt urmăriţi indicatorii pandemiei, chiar dacă ”se pare că indicatorii pe care îl foloseam în vară nu mai au aceeaşi greutate”.

Florin Cîţu cere măsuri dure în cazul facturilor greşite. „Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare urgent. Statul român are 40%”

Florin Cîţu a afirmat că noua tulpină nu este la fel de agresivă, dar acesta nu este meritul ministrului Sănătăţii.
”Să nu uităm că un număr de 16.000, de 17.000 de persoane pe zi infectate înseamnă 17.000 de persoane care intră în concediu medical. În acelaşi timp, aceste persoane intră în contact direct cu cineva, persoana respectivă – s-a modificat legea, chiar dacă eşti vaccinat, stai 5 zile acasă, dacă nu stai 10 zile – alte persoane care stau acasă. Concedii medicale pentru toţi, există riscul ca anumite companii din România să-şi închidă activitatea, iarăşi costuri cu şomajul tehnic, deci toate acestea trebuie luate în calcul atunci când vorbim de modul în care a fost gestionată”, a afirmat Cîţu.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marcel Ciolacu, anunţ bombă despre facturile la energie şi gaze. „Se va ajunge la reglementarea de către stat a preţului”

Întrebat de ce nu a ieşit certificatul verde, Cîţu a afirmat: ”Este în continuare în Parlament. Înţeleg că nu mai este nevoie, sau decizia la Ministerul Sănătăţii şi Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde”.
Cîţu a explicat că, pentru a fi de acord cu această decizie, trebuie să-i fie prezentate argumentele acestei decizii.
”Aş vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creşterea numărului de vaccinări”, a mai afirmat liderul PNL.