Florentina Mirică, înaintea interviului pentru şefia DNA: „Corupţia nu s-a diminuat, fenomenul este unul generalizat”

Procurorul Florentina Mirică, unul dintre candidaţii pentru postul de procuroru-şef al DNA, a declarat, joi dimineaţă, înaintea interviului pe care îl susţine cu ministrul Justiţiei, că DNA trebuie să continue lupta anticorupţie, spunând că acest fenomen este generalizat - de la ciocolata pe care o dăm funcţionarilor la ghişeu, până la procentul de 10 la sută din valoarea contractelor atribuite. Întrebată dacă va cântări în evaluarea pe care o va face ministrul faptul că ea este considerată o apropiată a fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, Mirică a spus că acesta nu este un argument legal şi speră să nu conteze.

26 iul. 2018, 06:33
Florentina Mirică, înaintea interviului pentru şefia DNA: „Corupţia nu s-a diminuat, fenomenul este unul generalizat”

Procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, Florentina Mirică, a spus, la intrarea la Ministerul Justiţiei pentru susţinerea interviului, că se simte pregătită să că speră şi trebuie ca DNA să continue misiunea de eradicare a corupţiei.

„Corupţia nu s-a diminuat, fenomenul este unul generalizat – de la mica corupţie, începând cu ciocolata de la ghişeu sau pentru înscrierea copilului la grădiniţă, până la marea corupţie – vestitul procent de 10 la sută din valoarea contractelor”, a declarat Florentina Mirică. 

Întrebată dacă crede că va conta în evaluarea pe care o va face ministrul faptul că este considerată o apropiată a fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, Mirică a răspuns: „În mod evident nu este un argument legal şi sper să nu conteze”.

De asemenea, întrebată dacă va conta faptul că a instrumentat dosare cu nume grele, precum Gabriel Oprea, Florentina Mirică a afirmat că nu îşi poate imagina cum ar putea să nu cântărească experienţa sa.

„Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiţiei. Este un început bun acest interviu”, a mai declarat procurorul DNA Florentina Mirică.

Ea a ţinut să precizeze, legat de inforrmaţiile privind o acţiune a Inspecţiei Judiciare împotriva sa, că nu a fost vorba despre o acţiune disciplinară, ci despre o dispută juridică tranşată de Curtea Constituţională.

Cei patru procurori care candidează pentru postul de procuror-şef al DNA susţin interviul cu Tudorel Toader

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA –  procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, Florentina Mirică, procurorul şef al Secţiei judiciare penale, Elena Grecu şi adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cristian Lazăr – au fost chemaţi la Ministerul Justiţiei începând cu ora 9.00, pentru susţinerea interviului cu ministrul Justiţiei.