Florian Bodog: Am solicitat comisarului pentru Sănătate ca Institutul Cantacuzino să fie pol euroregional de vaccinuri

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat miercuri că a solicitat comisarului european pentru Sănătate ca Institutul "Cantacuzino" să fie "pol euroregional" de producție de vaccinuri.

20 sept. 2017, 07:04
Florian Bodog: Am solicitat comisarului pentru Sănătate ca Institutul Cantacuzino să fie pol euroregional de vaccinuri

„Institutul ‘Cantacuzino’ trece la MApN. Procedurile sunt în curs. Tot ceea ce ține de Ministerul Sănătății s-a făcut. Sunt toate avizele, însă în continuare lucrăm în paralel cu colegii de la MApN. După cum știți, am avut o întâlnire cu comisarul european pe Sănătate, în cursul căreia am solicitat ca Institutul ‘Cantacuzino’ să fie pol euroregional de producție de vaccinuri care să acopere situația în care sunt probleme de șarje de vaccin care corespund sau există probleme de producție sau există situații în care nu se face aprovizionarea unei anumite țări”, a spus Bodog, potrivit Agerpres.

El a afirmat că premierul Mihai Tudose va trimite în cursul acestei săptămâni o scrisoare Comisiei Europene pentru a solicita sprijin financiar pentru Institutul ‘Cantacuzino’.

„Domnul comisar m-a încurajat foarte mult și în cursul acestor zile prim-ministrul va adresa o scrisoare în acest sens pentru a solicita sprijin. După cum știți, și doamna comisar Corina Crețu a anunțat că vor fi alocate fonduri pentru Institutul ‘Cantacuzino'”, a spus Bodog, prezent la workshopul de deschidere a programului Aspen Healthcare & Quality of Life, organizat de Aspen România.

Institutul Cantacuzino ar putea fi dotat din fonduri europene în valoare de 100 de milioane euro

Programul Healthcare & Quality of Life, dezvoltat de Institutul Aspen România, își propune să extindă sfera dezbaterilor privind politicile publice de sănătate, să susțină o reformă sustenabilă a sectorului și să dezvolte o comunitate dedicată programului, cu membri atât din sectorul public și privat, cât și din societatea civilă și mediul academic.

Pentru perioada 2017-2018 a Programului, un obiectiv cheie este reprezentat de identificarea priorităților în contextul Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene din 2019.

Workshopul reunește decidenți, specialiști renumiți din sectorul medical, experți în domeniul sănătății, tehnologiilor medicale și sectorului farma, reprezentanți ai mediului academic și cercetători, precum și lideri din mediul de business de profil, cu rol semnificativ în dezvoltarea politicilor de sănătate.