Florian Bodog, despre legea vaccinării: A fost o aventură pentru cei care au lucrat la ea. Am primit ameninţări

Legea vaccinării a fost o aventură pentru toți cei care au lucrat la ea, a declarat marți ministrul Sănătății, Florian Bodog, care a mărturisit că a primit și unele amenințări.

24 oct. 2017, 16:28
Florian Bodog, despre legea vaccinării: A fost o aventură pentru cei care au lucrat la ea. Am primit ameninţări

„Legea vaccinării a fost o aventură pentru toți care au lucrat la ea. După cum știți, a fost foarte multă presiune publică asupra echipe din minister care a lucrat. După cum ați văzut ieri, legea a fost adoptată cu 99,9%, pentru că am avut o singură abținere și 99 de voturi”, a spus demnitarul, cu prilejul deschiderii celei de-a VI-a ediții a Aspen Healthcare Forum.

Întrebat, în context, dacă a primit amenințări, ministrul a răspuns: „Am primit amenințări și azi noapte pe Facebook, am primit tot felul de înjurături și le-am mulțumit și le-am urat la fel”.

Pe de altă parte, el a spus că nu sunt cazuri de gripă raportate și identificate în țară.

„Prima parte de doze de vaccin (n.r. antigripal) au sosit sau este deja semnat contractul pentru cantitatea mică de vaccin pe care am achiziționat-o conform procedurilor de achiziție românești, iar cantitatea de peste un milion de doze, din câte știu eu, urmează să sosească la mijlocul lunii noiembrie. Nu suntem în întârziere. Vaccinarea va începe la sfârșitul acestei luni așa cum a fost recomandarea OMS. Potrivit OMS, trebuie să începem la sfârșitul lunii octombrie — mijlocul lunii noiembrie. Până la momentul de față, nu există cazuri de gripă raportate identificate în România”, a afirmat ministrul.