Florian Bodog, la dezbaterea privind ridicarea imunităţii sale: Nu am nimic de ascuns. Nu voi cere să votaţi împotriva cererii DNA

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat miercuri, în plen, că nu are nimic de ascuns şi nu intenţionează să le ceară colegilor parlamentari să voteze împotriva solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale.

21 apr. 2021, 10:50
Florian Bodog, la dezbaterea privind ridicarea imunităţii sale: Nu am nimic de ascuns. Nu voi cere să votaţi împotriva cererii DNA

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat miercuri, la dezbaterea în plen privind ridicarea imunităţii sale, că nu are de gând să le ceară colegilor să voteze împotriva cererii DNA pentru că are încredere în justiţia din România.

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a declarat Florian Bodog, în plenul Senatului.

În opinia social-democratului, imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu.

„Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a spus senatorul PSD.

Comisia juridică a Senatului a adoptat luni raport de respingere pentru cererea DNA privind avizarea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Votul în Comisia Juridică a fost secret, iar şase senatori au votat „pentru”, şase s-au abţinut şi un senator a votat „împotrivă”, arată un comunicat de presă al USR-PLUS.

Raportul Comisiei juridice urmează să fie supus votului plenului Senatului.

DNA a solicitat avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

Florian Bodog este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte comise în perioada în care era ministru. Concret, procurorii spun că a acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat serviciile la care era obligată prin contract. Mai mult, fostul ministru ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.
Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, în vederea producerii de consecințe juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere”, se mai arată în comunicatul DNA.