Florin Barbu, prima reacţie despre protestul fermierilor. „Nu am primit nicio revendicare până acum. Voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare”

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a reacţionat după ce fermierii care vor să blocheze Capitala amenință că vin cu tractoarele în fața Guvernului. Un protest spontan al fermierilor a fost anunțat pentru miercuri, în Capitală. Potrivit unui mesaj care circulă în mediul online, va avea loc un protest, neasumat oficial de nicio organizație, la care urmează să fie aduse 122 de camioane și 70 de tractoare.

10 ian. 2024, 11:52
Florin Barbu, prima reacţie despre protestul fermierilor. „Nu am primit nicio revendicare până acum. Voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare”
Florin Barbu, prima reacţie despre protestul fermierilor. "Nu am primit nicio revendicare până acum. Voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare"

Florin Barbu, prima reacţie despre protestul fermierilor. Ministrul Agriculturii a precizat că a stabilit deja o întâlnire cu toate asociaţiile şi federaţiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le-au pregătit pentru acest an şi îi asigură pe toţi fermierii că subvenţiile se acordă la timp iar subvenţia la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.

„Legat de protestul „spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest.

Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere.

Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare.

Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an.

Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare.

Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest.

Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!

Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.

Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească.

Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic.

Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje.

Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani

Ca întotdeauna, ușa ministerului Agriculturii este deschisă oricând pentru fermieri, pentru că eu sunt acolo pentru a le rezolva problemele și a-i sprijini!

Îi asigur pe toți că anul 2024 o să fie un an agricol bun atât pentru România, cât și pentru fermierii români!”, a scris Florin Barbu pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Barbu, despre succesul programului „InvestAlim”: „Procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste 1 miliard de euro”

Acest articol este susținut de Partidul Social Democrat.