Florin Călinescu: „Aş introduce votul obligatoriu. Pare că PSD va fi din nou salvarea naţiei, nefăcând nimic, neproducând nimic, doar stând”

Actorul Florin Călinescu a declarat că ar introduce votul obligatoriu în România. “Cei care nu se duc la vot sunt complici cu cei care se duc la putere”, susţine Florin Călinescu.

17 oct. 2021, 15:47
Florin Călinescu: „Aş introduce votul obligatoriu. Pare că PSD va fi din nou salvarea naţiei, nefăcând nimic, neproducând nimic, doar stând”

Celebrul realizator de televiziune Florin Călinescu spune că cetăţenii români trebuie să înţeleagă că politicienii sunt slujitorii poporului şi să-i trateze ca atare, în primul rând mergând la vot.

“Eşichierul politic de astăzi e rezultatul a 31% prezenţă la vot. Aceştia sunt clienţii primarilor. O să vedeţi, dacă lucrurile continuă tot aşa, în 2024 o să fie prezenţă la vot 10%. De ce? Pentru că pe aceştia primarii din comune îi scot cu forţa la vot. ”Dacă nu vii, taxa, cimitirul, clopotul, ajutorul social”. Şi ăştia se duc. Ceilalţi 70% sunt belferi. Sunt şmecheri.

Aş introduce fără doar şi poate votul obligatoriu într-o ţară ca România, pentru că nu e admisibil să-ţi dai cu părerea despre diverse domenii – cu prezervativ, fără prezervativ, cu vaccin, fără vaccin – şi tu să nu-ţi arăţi faţa de cetăţean o dată la patru ani măcar. Atunci nu mai ai dreptul moral să-mi vorbeşti  despre pensii, despre educaţie, despre sănătate dacă tu eşti martor la o crimă. Ori ajuţi societatea, ori te duci sus, pe munte, şi te faci pustnic”, a declarat Florin Călinescu la Prima TV.

Citeşte şi: Florin Călinescu: „Iohannis aşteaptă să iasă cu sinecură de la Cotroceni. Dacă nu îi găsesc şi lui, ca lui Băsescu, că a fost colaborator al Securităţii”

Florin Călinescu: „Cei care nu se duc la vot sunt complici cu cei care sunt la putere. E o complicitate odioasă”

Întrebat de realizatorul Sebastian Zachmann dacă absenţa de la urne nu e, de fapt, un vot de blam pentru toate partidele, Florin Călinescu a spus că nu consideră că este cazul.

“Nu, nu e un vot de blam. Este o complicitate odioasă. Cei care nu se duc la vot sunt complici cu cei care sunt la putere. Spectacolul acesta, într-un fel sau altul, s-a perindat de 30 de ani. Ce s-a întâmplat în USR, ce s-a întâmplat în PNL, pare că din nou PSD va fi salvarea naţiei, nefăcând nimic, neproducând nimic, decât stând. Asta e culmea. PSD stă”., a mai spus Florin Călinescu.

Citeşte şi: Mama lui Cristian Cioacă rupe tăcerea: Elodia este în viaţă şi se răzbună. Ăsta e scopul ei!


loading...