Florin Călinescu crede că Iohannis este un român fără talent: „Mă, să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie umană”

Actorul Florin Călinescu a comentat în termeni duri, într-o intervenție televizată, decizia președintelui Klaus Iohannis de a se pensiona și de a renunța la postul de profesor de la Sibiu abia după aproape trei decenii.
Filip Stan
07 mai 2024, 14:01
Florin Călinescu crede că Iohannis este un român fără talent:

Florin Călinescu îşi pregăteşte candidatura pentru Cotroceni cu un  atac dur la Klaus Iohannis. Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru care a fost rezervat postul timp de aproximativ 27 de ani, a depus cerere de pensionare.

Actorul Florin Călinescu, celebrul actor și om de televiziune care se află în fruntea listei Partidului Diaspora Unită la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a taxat cu aciditate decizia lu Klaus Iohannis.

Florin Călinescu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European. Instanţa a anulat refuzul BEC

Ultima poveste arată nimicnicia unui om, nu a unui președinte, nimicnicia unui om. Mă, să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie umană, o lipsă de colegialitate pentru profesori. Putea să întrebe la fiecare început de an școlar, ”Dați, mă, postul”. El știe, sunt oameni care când știu totul pot să zică, ca Beatles, ”Let it be”.

Este inadmisibil câtă răutate are omul ăsta în el, câtă răutate are. Și știi de ce? Pentru că în societatea românească circulă o sintagmă, ”Pentru că pot”. De ce ești rău? Pentru că pot. Și de ce ești bun? E greu să fii”, a declarat Florin Călinescu.

Ce pensie va avea Klaus Iohannis, după 42 de ani de muncă. Președintele și-a depus cererea de pensionare

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a  devenit vacant după 27 de ani. Specialiștii au făcut deja calculele pentru pensia președintelui României.

”Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a declarat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater”, la Antena 3.

Citește și: Marcel Boloș, anunț de ultimă oră! Categoria de români care scapă de taxe

Înainte de a devenit primar al sibiului și președinte al României, Iohannis a predat fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu. După ce a preluat funcțiile politice, postul a fost blocat timp de 27 de ani. Abia acum, în 2024, postul a fost deblocat și a fost afișat de Inspectoratul Județean din Sibiu.

Klaus Iohannis a depus cererea de pensionare, invocând limita de vârstă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a afirmat că președintele României și-a depus cererea de pensionare pentru poziția de profesor de fizică, invocând limita de vârstă.

„Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, asta însemnând că tot ce e posibil să fie catedra domnului președinte. Klaus Iohannis și-a depus cerere de pensionare pentru limită de vârstă. Ceilalți profesori care au catedră sunt tineri”.

Acest post este inclus în lista posturilor vacante pentru angajare pe o perioadă determinată de 4 ani și poate fi ocupat de un candidat cu definitivat, care trebuie să obțină o notă sau medie de cel puțin 7 la examenul de Titularizare.

Administrația Prezidențială a confirmat că președintele României și-a înaintat cererea de pensionare. „Domnul Președinte a inițiat demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Băutura consumată de mulți înainte de culcare pentru că induce somnul, însă medicii nu o recomandă. Ce efecte negative are Greșeala
Capital.ro
Elena Udrea iese din închisoare?! E nevinovată: A avut dreptate
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Ai planuri pentru această vară? ANM anunță cum va fi vremea în iunie
Adevarul
Indignare mondială după atacul israelian de la Rafah. Premierul cataloghează atacul drept o „greșeală tragică”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Vara anului 2024 va fi una dintre cele mai călduroase veri din istorie, anunță Organizația Meteorologică Mondială
Capital.ro
Interdicția care se aplică în toată România. E interzis să le faci asta vecinilor
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Sotul uita telefonul acasă și descoperă un joc periculos între soție și amantă: Mesajele care au declanșat scandalul
MediaFlux
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'