Florin Călinescu: „În România, preşedinţii sunt puşi de Servicii. Nu contează dacă eşti Iliescu, Băsescu…”

Florin Călinescu a cochetat cu politica, dar face declarații dure despre viaţa politică din România. Care este marele lui regret în ceea ce-l priveşte Ion Iliescu.

31 ian. 2023, 10:23
Florin Călinescu: „În România, preşedinţii sunt puşi de Servicii. Nu contează dacă eşti Iliescu, Băsescu…”

Florin Călinescu este cunoscut pentru umorul său și firea glumeață, iar actorul se menține în continuare foarte bine, bifând în continuare apariții mediatizate. Puțini își mai amintesc, astfel, că acesta a suferit de cancer, o boală necruțătoare din cauza căreia soția lui s-a stins din viață.

Când vine vorba despre politică, George Buhnici i-a amintit lui Florin Călinescu că singurul care „i-a scăpat” și nu l-a avut în emisiune a fost Ion Iliescu, însă vedeta vedeta lucrurile diferit.

Florin Călinescu schimbă macazul după ce a renunţat la televiziune: „Libertatea mea de acum începe. Așa, pot să fiu creativ la mine în pijama, la mine în curte, pe casă, în fața casei, în metrou, oriunde”

„Nu l-a lăsat soția să vină, că îi era frică că nu știu ce. Eu aveam o legendă, că dacă apăs pe un buton, canapeaua se răstoarnă, e un tobogan care duce într-un vagon marfar care pleacă și nu-i mai găsește niciodată. Nu e o pierdere, n-am avut niciodată un regret că n-a venit, pentru că ar fi trebuit să-l supun la niște cazne, să-l scot de mendrele lui.

El a fost îmbătat de a fi înlocuitorul lui Ceaușescu și sub el, niște băieți i-au făcut mendrele și au distrus toată țara asta. Cred că ăsta era scopul lui, să i se spună, până moare: ‘Domnule Președinte’”, a povestit Florin Călinescu.

Florin Călinescu, acuzații grave la adresa politicii din România. Pe de altă parte, despre actualul Președinte al țării, Klaus Iohannis și despre declarațiile succinte pe care le face de fiecare dată, Florin Călinescu este de părere că acesta nu poate, oricum, să spună prea multe.

„El nici nu are ce să spună, pentru că nu a făcut niciun efort vreodată. În România, președinții sunt puși de Servicii. Nu contează dacă ești Iliescu, Băsescu…Contează că ei te pun acolo și fac o socoteală. Alții hotărăsc soarta României”, a afirmat Florin Călinescu.

Citeste si Florin Călinescu i-a explicat lui Dani Mocanu ce înseamnă să fii şmecher. Dialog fabulos VIDEO

Nu doar situația din politică îl deranjează pe Florin Călinescu, dar și cea a oamenilor „nepricepuți” din televiziune. Vrea ca cei cu care o să colaboreze să știe să facă de toate, dar mai ales să se descurce fără prompter. Odată cu această dorință, și-a exprimat și părerea despre prezentatoarele de știri sportive de la noi din țară.

„Eu înnebunesc când văd foile și prompterul pe masă. Pun pariu cu tine că nicio fată de la știrile de sport nu știe ce e ăla offside sau pasă la întâlnire sau minutul de prelungire, dar a fost ideea lui Sârbu să aducă gagici, să termină cu băieții, să băgăm niște gagici mișto….că și fotbaliștii sunt mai amabili…rămân și vorbesc cu ele”, a susținut Florin Călinescu.