Florin Călinescu: „Iohannis aşteaptă să iasă cu sinecură de la Cotroceni. Dacă nu îi găsesc şi lui, ca lui Băsescu, că a fost colaborator al Securităţii”

Celebrul realizator de televiziune Florin Călinescu spune că cetăţenii români trebuie să înţeleagă că politicienii sunt slujitorii poporului şi să-i trateze ca atare, în primul rând mergând la vot.

17 oct. 2021, 12:16
Florin Călinescu: „Iohannis aşteaptă să iasă cu sinecură de la Cotroceni. Dacă nu îi găsesc şi lui, ca lui Băsescu, că a fost colaborator al Securităţii”

Florin Călinescu spuen chiar că ar milita pentru introducerea votului obligatoriu în România, pentru că i se pare inacceptabil ca forţele politice să fie decise de inacţiunea unei mari majorităţi a românilor, care merg la urne doar în proporţie de aproximativ 30%.

Emisiunea „Florin Călinescu Show” va debuta pe 19 octombrie la Prima TV şi va fi difuzată în fiecare marţi, miercuri şi joi, de la ora 20:00.

Intrebare: Ati avut vreodata emotii, inainte de o emisiune sau de un spectacol?

Florin Călinescu: Nu am emotii cand stapanesc un domeniu. Emotiile vin din adrenalina, atunci cand suntem in locuri necunoscute. Ce sa se intample? E o tampenie. Chinezii, care fac arta de mii de ani, au o chestiune foarte clara: cand fac un obiect, il zgarie undeva, nu neaparat la vedere, pentru ca doar zeii fac televiziune. Nici cu Claudia Schiffer, mai mult ea a avut, ca venea de la mii de kilometri. Ba chiar m-a invitat la New York. Pentru mine nu exista diferente intre Claudia Schiffer, Ion Iliescu sau Fanfan, regele puscariilor.

Intrebare: De ce mai sunteti in Romania?

F.C.: Eu tehnic si fizic, afectiv, moral si cultural, sunt balcanic, roman. Am facut o emisiune cu Kusturica, spunea ca are casa la New York, dar Balcanii sunt ceva ce nimeni nu poate sa inteleaga. Am fost plecat si pe vremea lui Ceausescu in America, erau si niste suedeze disperate pe acolo, ca era tara cu cea mai mare rata de depresie si au vazut un baiat care traia in fiecare zi, nu doar in weekend. Imi plimb noroiul pe la New York si Paris, dar nu stau mai mult de o saptamana. Nici nu fac turism, nu sunt om de stat la plaja.

Florin Călinescu prevede că actuala criză nu va schimba radical scena politică românească şi spune că PSD va câştiga lejer alegerile din 2024.

„Ma mir ca cetateanul nu-si ia rolul in serios si sa-i trateze pe astia din ultimii 30 de ani ca pe niste picoli in politica ce sunt. Noi suntem la 30% cetateni care merg la vot. Restul de 70% sunt aia smecheri, care nu vor ei sa mearga. Eu as introduce votul obligatoriu intr-o tara ca Romania. Pai nu se poate sa nu-ti faci datoria nici o data la 4 ani si dupa aia sa ai pareri. Nu e un vot de blam, e o complicitate odioasa. Nu vrei sa ajuti societatea, mergi in munti si fa-te pustnic. Culmea e ca PSD o sa fie iar salvarea Romaniei acum, fara sa faca nimic, doar pentru ce s-a intamplat in PNL si USR. Este inadmisibil.”, a declarat Călinescu.

„Nu am sa inteleg niciodata cum acest cetatean (n.r. Klaus Iohannis) sta el acolo si zice il sustin pe ala, il dau jos pe ala, dupa aia s-a plictisit, l-a pus pe Citu. Presedintele este primul servitor al poporului, premierul al doilea si tot asa. El asteapta sa iasa cat mai repede de la Cotroceni, sa aiba sinecura pe viata. Doar daca nu se gaseste si la el, ca la Basescu, ca ar fi fost colaborator. Eu cred ca o sa apara si la Iohannis, ca sunt niste dubii in capul meu, cum i-a plecat lui familia din tara etc. Cred ca treaba cu Citu se va termina pentru ca PSD nu vrea la guvernare, pentru ca nu are oameni, iar parlamentarii nu vor anticipate. O politica elementara spune ca acesti oameni ar trebui aratati din timp, prezentati. Ei acum doar asteapta, sunt siguri de castigarea alegerilor viitoare. Iar UDMR va fi primul aliat, minoritatile a doua gasca.”, a adăugat realizatorul TV.

Florin Călinescu: „Ion Iliescu a fost luat de Securitate de sub pat la Revoluţie. I se şi vede pijamaua în studioul 4”

Florin Călinescu a spus că el face politică prin tot ce spune şi că acesta a fost unul dintre motivele plecării de la Pro TV, unde nu putea să fie atât de vocal şi implicat în acest domeniu pe cât şi-ar fi dorit.

„Eu fac politica, d-aia am si parasit un loc de munca lipsit de responsabilitati, pentru ca oamenii imi spuneau ca e dragut ca imi dau cu parerea, dar trebuie sa fii si implicat. Trebuie sa iti dai cu parerea, pentru ca ei sunt servitorii nostri. Noi platim si crosele de golf, si masinile cu sofer, si toalele cucoanei. Eu imi iau rolul de cetatean in serios, d-aia o sa ma intorc in politica.

Crezi ca daca ar trai Caragiale nu ar avea ce sa scrie? Eu nu ma gandesc la telespectatori cand fac ceva, ci ma gandesc ca daca sunt acolo si fac ceva, trebuie sa fiu cinstit cu locul in care sunt. Daca as face medicina si dupa aia as fi taximetrist, as fi un bun taximetrist. Daca as fi cultivator de canabis, as face-o cu atentie, cu daruire, sa fiu cel mai bun cultivator. Vorbesc despre canabisul medicinal. In America, dupa ce au bagat 100 de ani oameni la parnaie pentru marijuana, acum au trecut de 30 de state in care e legala.

Principalul vinovat de ceea ce se intampla este Ion Iliescu. Bine, i s-a impus, a fost luat de sub pat, i se vede pijamaua in studioul 4. Securitatea l-a luat. Dupa securitate era o gasca ca a lui Ion Iliescu, care a inmuiat micul in mustarul puterii. El dupa revolutie parea izbavirea, dar s-a vazut ca nu a fost, iar dupa aia a fost tras in fata esalonul 3, niste neica nimeni. Daca cititi trecutul lui Ciolos si Barna o sa vedeti ca au fost si ei pioneri, sigur mai au si rude pe acolo.”, spune Călinescu.

„Invitatii mei sunt toti bineveniti, tratati dupa personalitatea lor. As vrea sa-i ajut, pot fi ajutati pentru ca sunt o foarte buna puncte intre ei si public. Mi se pare ca trebuie umanizati. Zic „sa se treaca situatia actuala”. Pai care e situatia actuala, nu vreti sa vorbiti despre ea? Vreau sa ii ajut pe politicieni sa devina mai simpatici populatiei, intelegandu-si rolul. Am impresia ca baietii din umbra, cand ii cocoata pe politicieni pe scara puterii, au grija sa ii cocoate pe aia care pot fi trasi de sireturi. Santajabili, arestabili, deneabili. Victor Ciorbea si Miron Mitrea erau niste lideri sindicali destoinici, dar odata ce au plonjat in politica au uitat de partea asta.

In 90 cred ca cu Ratiu am votat. Nu aveam cum sa fiu cu FSN. Daca tot ne-am despartit de trecut, nu aveam cum. Eu nu am fost membru de partid pe vremuri. Aveam colegi de partid care au fost.”, a adăugat acesta.

Florin Călinescu, despre vaccinare: „E alegerea fiecăruia, dar cum tu eşti liber să nu te vaccinezi, şi eu sunt liber să-ţi cauţi de muncă în altă parte”

Călinescu a admis că în cariera sa din televiziune a avut momente când i s-au oferit sume de bani de către politiciani pentru a face emisiuni favorabile acestora, dar nu a acceptat.

„La Prima TV nu am simtit pana acum vreo apasare politica, pentru ca atunci cand, daca o voi simti, voi pleca si va fi si ultima data. Au incercat sa ma mituiasca politicieni, m-au intrebat cat costa o emisiune favorabila cu ei. Au zis 1000 si nu am acceptat, am zis ca sa mai puna, sa faca si ei 5 milioane, 10 milioane. Pai ei voiau sa dea o limonada, sume d-astea am mai vazut, nu ma impresioneaza. Sunt morti, nu conteaza cine, sunt morti si fizic si politic.”, a povestit Florin Călinescu.

În finalul interviului, Florin Călinescu a fost întrebat dacă s-a vaccinat anti-Covid.

„Nu vreau sa abordez acest subiect, pentru ca mi-e scarba de aceasta zazanie nationala. Nu vreau sa particip, sa fiu etichetat. M-a intrebat cineva pe cine as alege intre Orban si Citu si am zis ca decat sa aleg intre ei, mai bine ma vaccinez. Eu nu sunt formator de opinie, sunt chestii in care nu ma bag:  discutiile LGBT, de exemplu, pana la un punct. Am o singura problema cu aceasta categorie si o voi spune cand va fi cazul. In subiectul vaccinarii cred ca ti-o iei orice ai spune. Cred ca pot vorbi de multe subiecte, dar nu de asta, asta apartine stiintei si constiintei. Daca iti pasa de tine si de comunitate, te vaccinezi. Daca nu, esti liber, dar accepta si urmarile. Tu esti liber sa nu te vaccinezi, dar si eu sunt liber sa-ti spun sa-ti cauti de munca sau sa nu te primesc in avionul meu.”, a încheiat Florin Călinescu.

Citeşte şi: Guvernul Cioloş prinde contur. Comitetul Politic al USR se întruneşte duminică pentru aprobarea programului şi a listei de miniştri