Florin Cîţu a făcut anunţul despre relansarea economiei: Avem ajutoare de stat și garanții!

Ministrul Economiei a vorbit într-un interviu despre măsurile luate, inclusiv pentru finanțare și pentru relansare a economiei.

01 dec. 2020, 10:06
Florin Cîţu a făcut anunţul despre relansarea economiei: Avem ajutoare de stat și garanții!

Florin Cîţu a exemplificat într-un interviu, pentru Economica, cum sunt acordate ajutoarele de stat şi garanţiile şi cum pot românii antreprenori să beneficieze de acestea.

Florin Cîţu: Garanțiile sunt altceva. Garanțiile te țin în priză

„Bineințeles că sunt adaptate măsurile. Eu repet, m-am uitat. Sunt două tipuri de măsuri care au fost adoptate. Ajutoare de stat și garanții. Eu m-am luptat cu toata lumea pentru garanții și nu ajutoare de stat. Și aici iese liberalul din mine! Pentru că garanții pentru împrumuturi înseamnă încă un filtru, înseamnă filtrul sistemului financiar bancar.

Înseamnă un filtru al antreprenorului, care ia un împrumut și știe că trebuie să-l dea înapoi, chiar dacă nu este cu dobândă, chiar dacă dobânda este garantată de stat, chiar daca imprumutul este garantat. Eu mizez pe faptul ca fiecare antreprenor vrea să-și țină afacerea în picioare. Și, atunci, când ai un ajutor de stat aceste filtre sunt relaxate, sunt anihilate.

Cand iei ajutor de stat, iei mai mult decât ai nevoie, ii cheltuiești pe orice altceva, poate nu pe ceea ce ai nevoie, pentru că știi că nu trebuie să dai înapoi. Garanțiile sunt altceva. Garanțiile te țin în priză. Iau banii ăstia ca să plătesc niște facturi, să-mi extind afacerea.”, a spus Florin Cîţu, pentru Economica.

Ministrul Finanţelor, mesaj la programul PNL de redresare şi rezilienţă

„Conturile sunt pregătite, să vină banii”, şi-a început discursul ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. El susţine că documentul prezentat este o garanţie că PNL vrea ca drumul României să fie alături de UE şi NATO, spre deosebire de PSD.

„Este momentul ca românii să spună stop promisiunilor mincinoase”, a afirmat Cîţu, adăugând că ”vremea câinilor cu covrigi în coadă şi a râurilor de lapte şi miere care curg din robinetele pesediştilor a luat sfârşit”.

Florin Cîţu a delcarat, la prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă că „Guvernul liberal face din nou diferenţa” şi a prezentat din timp, într-un mod transparent, planurile pentru viitorul României.

„PNL este singurul partid care prin acest program face o declaraţie publică fermă că drumul României este doar alături de UE şi de aliaţii noştri nord-atlantici”, a afirmat Cîţu. Acesta susţine că „este momentul ca românii să spună stop promisiunilor mincinoase”.

„În acelaşi timp a sosit momentul ca toată clasa politică să înţeleagă că românii nu mai pot fi cumpăraţi cu promisiuni mincinoase: vremea câinilor cu covrigi în coadă şi a râurilor de lapte şi miere care curg din robinetele pesediştilor a luat sfârşit”, a mai afirmat Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice susţine că Programul de guvernare al PSD „nu duce România spre Uniunea europeană”. De asemenea, Cîţu a afirmat că PNL nu lasă pe nimeni în urmă. „E momentul ca românii să compare foarte serios ofertele politice”, a mai declarat Cîţu. „Sunt convins că PNL va guverna şi după alegeri, iar în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis vom face România liberală”, a încheiat Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîțu: „Ni se fură forță de muncă peste graniță în Ungaria. Cu autobuzul pleacă dimineața și se întorc seara”